☀️ Glæd dig til en festdag, når vi holder Åbent Hus i Beder torsdag d. 30. maj fra kl. 14-20 ☀️ LÆS MERE
  • Nyheder >
  • 24 nye faglærte jordbrugsmaskinførere fra JU Århus

24 nye faglærte jordbrugsmaskinførere fra JU Århus

26-02-2021

D. 24. februar kunne JU Århus sige tillykke til i alt 24 nye faglærte jordbrugsmaskinførere. COVID-19 har betydet, at mange ting har været anderledes i deres sidste skoleår, men dét til trods, så slap alle godt igennem nåleøjet, og de er nu klar til at indtage arbejdslivet.


Dimission foregik online

På grund af COVID-19 og forsamlingsrestriktionerne, så kunne dimissionen desværre ikke afholdes under normale forhold. Skolen havde derfor sin debut med afholde en virtuel dimission. Alle de færdiguddannede dimittender fik en flaske bobler og kransekage med sig hjem fra skolen, som de kunne nyde sammen med familien, alt imens de kunne deltage i højtideligheden trygt bag deres skærme hjemmefra. Som vanligt var der indlæg fra udddannelsesleder Poul Arne Jansen, Direktør Peter Lund Moesgaard, faglærer Max Frederiksen, Thomas Møller (3F) og Arne Mathiessen fra Odder Maskinstation. Alle stod de på talerstolen i varmehallen på Bredballegård. Selvom de nyudlærte JMF’ere ikke var fysisk til stede, var der til slut der stadig en ceremoniel “overdragelse” eksamensbeviser til hver enkelt og udnævnelsen af vinderne af Den Gyldne Plovspids, som gives for den ekstraordinære indsats. I år var det gruppe 1, som stak af med sejren.

Første kvindelige JMF-dimittend i 15 år

Én af dimittenderne er Sarah Svith Dahl på 24 år. Hun er den første pige på jordbrugsmaskinføreruddannelsen på JU Århus i ca. 15 år.

“Det har da til tider været udfordrende, da tonen godt kan være hård. Jeg tror, at det ville have været lettere, hvis der var flere piger på uddannelsen, som jeg kunne spejle mig i.” Men Sarah har en jernvilje: “Når jeg sætter mig noget for, så vil jeg gennemføre det.” Lige nu går der faktisk hele to piger på 1. hovedforløb, så det tyder på, at interessen vokser. Faglærer, Max Frederiksen tilføjer:

“Det vil kun være gavnligt med flere piger i vores uddannelse, da det giver en rigtig god dynamik i klasserne, og man kan få nogle rigtig dygtige medarbejdere ude i branchen”

Sarah har haft læreplads hos Knud Kristensen Kartofler Engros/Eksport, hvor hun har været rigtig glad for at være. Det næste, som Sarah skal i gang med, er et års militærtjeneste hos Hesteskadronen. Noget, som hun har drømt længe. Derefter ligger fremtidsmulighederne åbne.