🌻Kom til Åbent Hus i Beder d. 2. juni 2022 fra kl. 14.00-20.00. Vi glæder os til en festlig dag sammen🌻 LÆS MERE
  • Nyheder >
  • Praktikhistorie fortalt af Bjørn

Mit praktikophold i udlandet fortalt af Bjørn

12-10-2020

Bjørn var i forbindelse med sin uddannelse som landmand på JU Århus i praktik på en kvæggård i Holland i foråret 2020.

Bjørn fortæller:

Jeg startede i praktik i februar måned 2020 på kvæggården Koepon veebedrijf i Holland. Det var weekenden efter vi var blevet færdige  på JU Århus. Rejsen ned til gården tager omkring 7-8 timer fra Danmark.

Kvæggården har omkring 370 årskøer og ca. 250 ha. På gården fokuseres der meget på avlsarbejdet, herunder embryo udtagning og der arbejdes med genetics. Jeg har været med, når vi havde embryo udtagning, hvor vi kiggede på, hvor mange æg der var kommet med.

Koepon veebedrijf plejer at have køer med på dyreskue og er meget bevidste omkring at have de bedste køer med. På grund af Covid-19 blev dyreskuerne aflyst i år. Vi fik derfor den idé at lave en virtuel tur (Facebook live event) på gården, hvor vi viste nogle af vores bedste køer frem.

Jeg fik hurtig lært, hvordan man styler en ko til show af én af de ansatte på gården. Vi klippede køerne, vaskede dem og gav dem spray med glans, så de var klar til at blive vist frem. Vi endte med at have rigtig mange seere fra forskellige lande.

Hos Koepon gør de også selv meget i marken for at få græsset rettidigt i siloen. I Holland kører de med lidt mindre maskiner end man er vant til i Danmark, men da alt jorden ligger omkring dem, og markerne ikke er så store, er det et meget passende størrelsesforhold.

Efter at være blevet færdig som landmand fra JU Århus, så jeg en artikel omkring en landbrugsskole i Holland (Aeres Hogeschool). Så her i september er jeg startet på en 4 årig uddannelse, hvor man kan blive rådgiver eller selvstændig gårdejer/ driftsleder.

Bjørn slutter at med at sige, at hvis der er nogen, der har lyst til at komme i udlandspraktik, kan han klart anbefale Koepon veebedrijf. 

Er udlandspraktik noget for dig?

Synes du udlandspraktik lyder spændende, så kan du læse mere om mulighederne for et praktikophold i udlandet på vores uddannelser.

Udlandspraktik

Flere nyheder

Navne
01-04-2022
Faglærte gartnere 2022
Torsdag d. 31. marts 2022 fejrede vi vores nye faglærte gartnere med en dimissionshøjtidelighed i Beder.
Uddannelser
25-03-2022
Bæredygtighedsdag: Håndgribelige forslag til et mere bæredygtigt landbrug
Fremtidens landmænd har en nøglerolle i den grønne omstilling. Ambitionen er en klimaneutral fødevareproduktion inden 2050, og en fælles bæredyghedsdag for landbrugsskolerne gjorde det mere håndgribeligt, hvad landbruget rent faktisk kan gøre for at nå det ambitiøse mål.
Generelt
11-03-2022
JU Århus viser miljøministeren biodiversitet i de grønne uddannelser
Lea Wermelin, har besøgt os i Beder, hvor hun på tæt hold oplevede nogle af vores mange indsatser på biodiversitetsområdet.