Praktisk information til elever på JU Århus

Hvornår begynder timen? Kører skolebussen i dag? Hvordan lyder fraværsreglerne? Og hvordan får jeg et login til skolens netværk? Du er altid velkommen til at kontakte elevadministrationen, hvis der er noget, du er i tvivl om.

Elevadminstrationen

Befordring

Hvis du går på grundforløbet og bor på skolehjemmet, refunderer skolen dine udgifter til transport, hvis du endnu ikke har en praktikvært.

Du kan få dækket dine udgifter til transport i forbindelse med weekender, påske- og juleferie, samt når skoleopholdet begynder og slutter. Du kan ikke få befordringsgodtgørelse for weekender, hvor du bliver på skolen.

Husk at gemme billetter

Det er skolen, der udbetaler befordringsgodtgørelse til dig. For at få refunderet transportudgifter, skal du udfylde et befordringsskema og vedlægge billetter, klippekort eller udskrift fra Rejsekortet hver femte uge. Det er derfor vigtigt, at du gemmer alle dine billetter, da det er dem, vi udregner godtgørelsen efter.

Regler for godtgørelse

Du kan ikke få befordringsgodtgørelse, hvis du modtager uddannelsesydelse (ikke SU), dagpenge, orlov eller anden støtte.

Du skal benytte billigste offentlige transportmiddel.

Hvis du har en praktikvært

Hvis du allerede har en praktikvært, når du begynder på grundforløbet, skal du ikke bruge skemaet her på siden. I løbet af den første uge på skolen vil du få udleveret det befordringsskema, du kan bruge.

Merit

Du kan søge om godskrivning og fritagelse for undervisning på JU Århus, hvis du i forvejen opfylder betingelserne herunder.

Elever, som har aflagt prøve i faget og ved prøven har opnået mindst 02 i prøvekarakter eller mindst 02 i afsluttende standpunktskarakter på fagets niveau eller højere niveau, kan ansøge om godskrivning jvf. bekendtgørelse om erhvervsuddannelser.

Særlige tilfælde

Hvis faglæreren efter konkret vurdering skønner, at elevens niveau i faget er tilfredstillende, selvom eleven ikke opfylder ovenstående betingelser, kan faglæreren indstille til uddannelseslederen, at eleven fritages for undervisning og prøve.

Der kan ikke opnås fritagelse for undervisning i fag, hvor der i den gældende undervisningsplan står beskrevet fagintegration med et eller flere andre fag.

Ansøgning

Du søger om godskrivning og fritagelse ved at udfylde og indsende ansøgningsskemaet, du finder her på siden. Ansøgning og relevante bilag skal afleveres senest 14 dage efter skoleperiodens begyndelse. Det er din faglærer, der kan hjælpe dig med ansøgningen.

Du skal følge undervisningen, indtil der foreligger svar på din ansøgning.

Hvis du ønsker at klage over godskrivningsafgørelser, skal det ske til Jordbrugets UddannelsesCenter Århus.

Røgfri skole

På JU Århus tager vi hensyn til hinanden. Vi ryger ikke indendørs, og hvis vi ryger, bruger vi de afmærkede rygespots på skolens område.

Rygespots er afmærket med gult på jorden, og her er rygning tilladt. På Bredballegård må man ryge for enden af stuehuset og ved den gamle naturskole. JU Århus' rygeregler gælder også for e-cigaretter.

Klik her for at se et kort over rygespots på JU Århus' afdeling i Beder.

Skolebus

Der kører skolebus mellem Beder og Bredballegård hver morgen og hver eftermiddag. Bussen er gratis for elever.

Køreplan for skolebussen mellem Beder og Bredballegård

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
Fra Beder
(ved flagstangen)
08:00 08:00 08:00 08:00 08:00
Fra Bredballegård 15:55 14:40 15:55 15:55 15:55

Ekstra chance for drømmeuddannelsen
Som den eneste erhvervsskole i landet giver Jordbrugets Uddannelsescenter nu unge en ekstra chance.
16-04-2018
Uddannelser med heste får nye rammer
Til sommer får hesteuddannelserne på Jordbrugets Uddannelsescenter ny adresse.
16-04-2018
Ny mulighed for unge uddannelsessøgende
En ny forsøgsordning på Jordbrugets Uddannelsescenter åbner muligheder for de helt unge.

Rundvisning i maj
02-05-2018
Infomøde om lederuddannelsen
08-05-2018
Er du klar til næste skridt?
Infomøde om landbrugsuddannelsen
16-05-2018
Vil du være blandt de dygtigste?