☀️ Glæd dig til en festdag, når vi holder Åbent Hus i Beder torsdag d. 30. maj fra kl. 14-20 ☀️ LÆS MERE
  • Nyheder >
  • Grønt skolehjem i Beder fejrer rejsegilde

Grønt skolehjem i Beder fejrer rejsegilde

24-02-2022

Det bæredygtigheds-certificerede skolehjem er nu for alvor begyndt at tage form. Vi forventer, at elever og kursister kan flytte ind på den anden side af sommerferien.


Onsdag d. 23. februar fejrede vi rejsegilde, hvor medarbejdere, byggearbejdere, elever og andet godtfolk kunne få et kig på bygningerne på helt tæt hold. Bestyrelsesformand, Jens Ravn, holdt tale og traditionen tro var der mulighed for at få en pølse og noget at drikke til. Jens Ravn udtaler:

“Skolehjemmet lever op til nutidens standarder og behov, og bliver til stor gavn for vores elever og kursister. Vi ønsker at skabe et endnu stærkere campusområde, end det vi har i dag, og det nye skolehjem danner de perfekte rammer for et godt studiemiljø. I fritiden kan man deltage i mange sociale aktiviteter, men man har også mulighed trække sig lidt tilbage”

Når byggeriet når lidt længere frem i processen, så bliver skolehjemmet beklædt med grønne sedumtage og vertikal beplantning. Det er godt for biodiversiteten. Samtidig bliver det et stærkt visuelt kendetegn – og det også går godt i tråd med de grønne uddannelser, som skolen udbyder. Bygningerne har en såkaldt DGNB-certificering, der bygger på FN’s definition af bæredygtighed. 

Erhverv og Bolig Byg er entreprenør på projektet. Det nye skolehjem kommer til at rumme i alt 102 sengepladser, fordelt på 50 dobbeltværelser og to handicapvenlige værelser.