Jordbrugets UddannelsesCenter Århus blev til i 2008, da den sidste af en lang række sammenlægninger på uddannelsesområdet faldt på plads. Skolens samlede historie rækker dog meget længere tilbage end det.
Indvielse af nye skolehjemsbygninger som erstatning for Flora, Østbirk og Vestbirk, samt det gule hus. Der er 52 værelser med sengeplads til 102 elever. De to bygninger får navnene ”Kornblomsten” og ”Mælkebøtten”.
Det Danske Gartnerimuseum, som havde til huse i Beder, flyttes til Gl. Estrup, Det Grønne Museum. Det har været en lang proces, men til alles tilfredshed lykkes det.
Risskov Efterskole køber de resterende bygninger i Vejlby, og mange års sameje med Risskov Efterskole ophører. Produktionslederne og Agrarøkonomerne følger med Erhvervsakademiets elever til Sønderhøj i Viby J, hvor de vil blive undervist fremover. Elever på 2. Hovedforløb og Trin S flytter til Beder/Bredballegård.
Lokalplanen for den gamle staldgrund i Malling godkendes. Staldsiden i Malling sælges med overtagelse d. 30.11.2018. Der er nu kun ridehallen, områderne omkring den samt 25 ha dyrkningsjord tilbage i Malling.
Lejeaftalen med Erhvervsakademiet bliver forlænget til sommeren 2018, dog uden brug af den lejede S-bygning, da denne opsiges med udgangen af 2017.
Både Q-bygningen og villaen, Vestre Strandallé 58 i Vejlby, sættes til salg via offentligt udbud og sælges i løbet af sommeren 2017.
Efterskolen for Scenekunst køber dele af den tidligere Maling Landbrugsskoles bygninger.
Etablering af Erhvervsakademi Aarhus gennemføres. Udspaltningen af jordbrugsteknologuddannelsen til Erhvervsakademiet betyder, at JU’s omsætning er reduceret med ca. 22 mio.kr. på årsbasis, at ca. en tredjedel af årseleverne er overgået til erhvervsakademiet, og at medarbejderstaben er reduceret fra ca. 160 til ca. 120 medarbejdere. Erhvervsakademiet lejer sig ind i bygningerne i Vejlby.
Den sidste af en lang række fusioner falder på plads, da Vejlby Landbrugsskole og Dansk Center for Jordbrugsuddannelse (DCJ) bliver til det Jordbrugets UddannelsesCenter Århus, vi kender i dag.
To af de tre BMV-samarbejdspartnere, Beder Gartnerskole og Malling Landbrugsskole, fusionerer og tager navneforandring til Dansk Center for Jordbrugsuddannelse (DCJ).
Beder Gartnerskole, Malling Landbrugsskole og Vejlby Landbrugsskole indgår det såkaldte BMV-samarbejde, der skal vise sig at føre til den første af en række fusioner.
Beder Gartnerskole har i en årrække lejet Bredballegård og beslutter nu at købe gården og gøre samarbejdet permanent.
Malling Landbrugsskole begynder i samarbejde med Dansk Ride Forbund at uddanne trænere og beridere på Vilhelmsborg, der ligger lige i nærheden. Året efter begynder det første elevhold på den nye, succesfulde hestelinje.
Beder Gartnerskole overtager jordbrugets basisuddannelser og uddannelsen til jordbrugsmaskinfører fra Aarhus Tekniske Skole. Gartnerskolen lejer ved overdragelsen Bredballegård, så undervisningen kan fortsætte i de bedste rammer.
Lidt uden for Mårslet får en helt almindelig lille gård med 25 hektar jord en ny funktion. Bredballegård bliver efter en grundig ombygning til undervisningssted for elever på basisuddannelsen inden for landbrug, skovbrug og gartneri - og for hele jordbrugsmaskinføreruddannelsen.
Beder Havebrugsskole har - ligesom rækken af uddannelser inden for gartnerifaget - vokset sig større, og skolen skifter navn til Beder Gartnerskole.
Vejlby Landbrugsskole rykker ind i den gamle Vejlby Højskole nord for Aarhus, hvor der både god plads på de mange omkringliggende marker og relativt kort afstand til Aarhus by. Inden længe begynder landbrugsskolen at opkøbe flere naboejendomme for at gøre plads til flere uddannelsesretninger inden for landbruget - og til flere elever.
Beder Havebrugsskole tager imod de første fire deltagere på et havebrugskursus, der både er praktisk og teoretisk orienteret. Samtidig, cirka tre kilometer derfra, slår Malling Landbrugsskole dørene op for de allerførste elever på landbrugsuddannelsen.