En god start til et job med alverdens dyr
Hvis du interesserer dig for dyrs anatomi, biologi og adfærd og gerne vil arbejde seriøst med dyr i fremtiden, så skal du vælge uddannelsen til dyrepasser.
En dyrepasser arbejder professionelt med pasning og pleje af alle de dyr, du kan finde i en stald, på laboratoriet, i en dyrepark eller i en zoologisk have.
På uddannelsen til dyrepasser får du en bred viden om pasning og pleje af alle dyr, inden du specialiserer dig i forsøgsdyr, zoologiske dyr eller heste. Du lærer også at vedligeholde og tilpasse dyrenes omgivelser, at fodre korrekt og at formidle din viden om dyr til andre mennesker.
Vi tilbyder et praksisorienteret grundforløb til dyrepasseruddannelsen. Hovedforløbene med specialer skal du tage på en anden skole.
Der er særlige adgangskrav på denne uddannelse. Læs mere herunder om bl.a. læreplads, forsøgsordning og om ansøgning af kvoteplads.
Uddannelsen kan også tages som EUX.
Fag
På skolen undervises du fx i:
- Adfærdsbiologi
- Dyrehold
- Dyrekroppen
- Dyrevelfærd
Du skal også have fag som naturfag, smittebeskyttelse og erhvervsøkonomi.
Specialer
- Dyr i zoologiske anlæg
- Forsøgsdyr
- Dyrehandel
- Hestemanager
Internationale muligheder
Som dyrepasser har du gode muligheder for at komme i praktik i udlandet. Nogle af de lande, du kan rejse til, er Holland, Irland og Sverige.
Fremtidsmuligheder
- Job i landbruget
- Job i zoologiske haver eller dyreparker
- Job på laboratorier (forskning)
- Job inden for hesteopdræt
- Videreuddannelse, fx
- Jordbrugsteknolog
- Veterinærmedicin (kræver EUX)
Skolehjem
Som dyrepasserelev har du mulighed for at bo på skolen, mens du tager din uddannelse.
Særlige adgangskrav
Der er særlige adgangskrav på denne uddannelse.
Hvis du allerede har en praktikplads, så er du sikret optagelse. Du skal blot medsende din praktikaftale til skolen, når du søger om optagelse via www.optagelse.dk.
Kvoteplads
Skolen har et begrænset antal kvotepladser til uddannelsen.
Kontakt skolen, hvis du vil vide mere.
For dig, der er fyldt 25 år
EUV er erhvervsuddannelse for voksne, der er fyldt 25 år. En EUV sammensættes som et individuelt forløb på baggrund af din tidligere erfaring og uddannelse. En almindelig erhvervsuddannelse for unge (EUD) omfatter et grundforløb, der foregår på skolen samt et hovedforløb, der veksler mellem skoleophold og praktikperioder. En EUV er som hovedregel opbygget på samme måde, men vil ofte være kortere end en almindelig erhvervsuddannelse.
Uddannelsens opbygning
3 år og 11 måneder
Faciliteter
Sara, 17 år
Dyrepasserelev
"Jeg har ikke helt bestemt mig for, hvad for nogle dyr, jeg gerne vil arbejde med. Men jeg synes, at både grise og krybdyr er vildt spændende."
Næste startdato
GF2: 13. januar 2025
GF1 og GF2: 4. august 2025