JU Århus udpeget som værtsskole for nyt grønt videnscenter🌱🤓♻️🧑‍💻 LÆS MERE ☀️ Skolen holder sommerferielukket i uge 28-29-30. Du har mulighed for at tilmelde dig en uddannelse med studiestart til august helt frem til d. 28. juli 2024 ☀️

Fagretninger

Hvis du gerne vil begynde på din uddannelse lige efter folkeskolen, så skal du vælge en af vores fem fagretninger. En fagretning er lidt bredere end en konkret uddannelse, og det giver dig mulighed for at prøve lidt forskelligt, inden du tager dit endelige uddannelsesvalg.

Anlæg, have, skov og natur

Fagretningen er for dig, der synes haveanlæg, parker, naturpleje og skovbrug er spændende. Hvis du kan lide at arbejde udendørs og have en skoledag, hvor du er fysisk aktiv, så skal du vælge Anlæg, have, skov og natur. Mange vælger fagretningen, hvis de gerne vil være anlægsgartnere eller skov- og naturteknikere.

Landbrug og store maskiner

Fagretningen er for dig, der synes fødevareproduktion, maskinteknik og bæredygtighed er spændende. Hvis du kan se dig selv arbejde med dyr, afgrøder og store maskiner på landet, så skal du vælge Landbrug og store maskiner. Mange vælger fagretningen, hvis de gerne vil være landmænd eller jordbrugsmaskinførere.

Planter til bolig, have og landskab

Fagretningen er for dig, der synes plantedyrkning, salg og teknik er spændende. Hvis du kan lide at få ting til at gro og være med til at udvikle nye produkter, så skal du vælge Planter til bolig, have og landskab. Mange vælger fagretningen, hvis de gerne vil gartnere i et væksthus, på en planteskole eller i et havecenter.

Pasning, håndtering og pleje af dyr

Fagretningen er for dig, der interesserer dig for dyr og gerne vil sørge for, de har det godt. Hvis du har mod på at fodre, passe og rydde op efter dyr, uanset om det er kalve, elefanter, mus eller heste, så skal du vælge Pasning, håndtering og pleje af dyr. Mange vælger fagretningen, hvis de gerne vil være dyrepassere.

Grøn EUX - Erhvervsfaglig student

Fagretningen er for dig, der gerne vil lære et håndværk og blive student på samme tid. Hvis du har lyst til at kombinere praktisk undervisning med gymnasiefag, så skal du vælge Grøn EUX. Mange vælger fagretningen for at holde alle muligheder for videreuddannelse åbne.

På det første år af EUX får du dansk, engelsk, samfundsfag, biologi, kemi og matematik på C-niveau.

logo_billede.png

Har du valgt din fagretning?

Hvis du allerede ved, hvilken fagretning du gerne vil i gang med, så kan du tilmelde dig med det samme.

tilmeld på optagelse.dk

Har du spørgsmål om fagretninger?

Berit-Kaarup-Mikkelsen.JPG
Berit Kaarup Mikkelsen
Studievejleder og faglærer
Vejleder i uddannelserne Landmand, Jordbrugsmaskinfører og Dyrepasser
Mette.jpg
Mette Christensen
Studievejleder og faglærer
Vejleder i uddannelserne Gartner, Anlægsgartner og Skov- og naturtekniker
Torben-Ribergaard.jpg
Torben Ribergaard
Studievejleder og faglærer
Vejleder i uddannelserne Anlægsgartner, Gartner og Skov- og naturtekniker
Martin Precht Nielsen.jpg
Martin Precht Nielsen
Studievejleder og faglærer
Vejleder i uddannelserne Landmand, Jordbrugsmaskinfører og Dyrepasser