☀️ Glæd dig til en festdag, når vi holder Åbent Hus i Beder torsdag d. 30. maj fra kl. 14-20 ☀️ LÆS MERE

Et kreativt arbejdsliv med blomster

Få kompetencer som kvalificerer dig til et job i en blomsterbutik eller lignende. 

På blomsterbinderuddannelsen får du en grundlæggende viden om blomsterbinderi. Du lærer om farvesammensætning og forskellige binderiteknikker, og i løbet af uddannelsen kommer du til at arbejde med alle facetter af binderihåndværket, lige fra brudebuketter til begravelsesbinderi. Du får et solidt kendskab til planternes navne og deres pasning, og du lærer om køb, salg, kalkulation og varepræsentation i butikken. Indholdet i dette forløb svarer til blomsterbinderuddannelsens modul 1-10. Du kan læse mere specifikt om indholdet, under de enkelte moduler.

Opstart og tilmelding

Vi starter nye hold hvert år i februar og august måned. Læs hér for mere info om opstartsdatoer, tilmelding samt mulighed for kost og logi.

Hent folder

 

Se video

Modul 1: Grundlæggende blomsterbinderi (obligatorisk)

Varighed: 1 uge

Vi arbejder med praktisk blomsterbinderi på grundplan inden for emnerne, luftig buket,
høj dekoration og kompakt dekoration. Vi arbejder ud fra de grundlæggende regler om proportioner, balance, stikkeretning og teknik.

Modulet indeholder også fagene:

Snitblomster – behandling, holdbarhed og botaniske navne på almindeligt forekomne snitblomster. Binderiteori – de grundlæggende regler
inden for blomsterbinderi.

Modul 2: Buketbinderi og snitblomster

Varighed: 1 uge

Buketbinderi – vi arbejder med teknik og komposition for buketbinderi og øver på forskellige typer af buketter, luftige og kompakte. Desuden lægger vi vægt på teknikken i buketbinderiet med hensyn til - spiral, trådning, skråsnit og bindingspunkt.

Kalkulation og indpakning. Snitblomster og frilandsplanter – behandling, holdbarhed og botaniske navne på et antal aktuelle snitblomster.

Modul 3: Dekorationer og binderiteori

Varighed: 1 uge

Dekorationer – vi arbejder med komposition af dekorationer i oasis. Borddekoration, buffetdekoration samt kompakt dekoration. Derudover arbejdes med teknikken inden for dekoration med hensyn til skråsnit, stikkedybde og trådning.

Binderiteori – opbygningsmetoder, symmetri og asymmetri. Blomsternes karakterer. Proportioner, rytme og balance. Kontrast inden for form, linje og tekstur. Farvelære.

Modul 4: Begravelsesbinderi

Varighed: 1 uge

Begravelsesbinderi – generelle teknikker og kompositionsregler for begravelsesbinderi. Øvelser i bårebuket og båredekoration og kistepynt, hvor der lægges vægt på teknikken i håndværket med hensyn til spiral, trådning, skråsnit, bindingspunkt og stikkedybde. Rundpyntet krans i oasis.

Modul 5: Branchekendskab og snitblomster

Varighed: 1 uge

Branchekendskab - varens vej fra producent til forbruger. Kendskab til forskellige indkøbsmåder. Ekskursion til indkøbssteder og blomsterbutikker.

Teori og øvelser i salgsfremmende varepræsentation.

Snitblomster og frilandsplanter - behandling, holdbarhed og botaniske navne på aktuelle snitblomster.

Modul 6: Begravelsesbinderi og snitblomster

Varighed: 1 uge

Begravelsesbinderi – fortsættelse af teknikker og kompositionsregler for begravelsesbinderi. Øvelser i bårebuket, båredekoration og formbinderi. Der stilles opgaver i at personliggøre begravelsesbinderiet.

Snitblomster og frilandsplanter afsluttes med en eksamen på dette modul.

Modul 7: Buketter og stilarter

Varighed: 1 uge 

Buketbinderi – øvelser i luftig buket samt buketter i stativ. Vi arbejder med vegetativ, formliniær og dekorative stilarter indenfor dekorationer.
Der stilles opgaver i de forskellige stilarter.

Modul 8: Alternativ teknik og bryllupsbinderi

Varighed: 1 uge

Alternativ teknik – kompositionsregler for teknikker i alternativt binderi, samt anvendelse af alternative stikkemasser. Der lægges vægt på den håndværksmæssige udførelse.

Bryllupsbinderi – generel viden om brud og kjole. Udførelse af rund brudebuket i oasisholder.

Modul 9: Branchekendskab, begravelsesbinderi, bryllupsbinderi og plantekendskab

Varighed: 4 uger

Branchekendskab - tværfagligt projekt hvorder udarbejdes en koncept-beskrivelse for en blomsterbutik / udstilling, som bagefter udføres i praksis, i form af en stand på skolen.

Begravelsesbinderi - kransebinderi og dekorering af krans.

Bryllupsbinderi - øvelser i rund stiftet brudebuket. Der lægges vægt på håndværket: stifteteknik, samlet bindingspunkt, færdiggørelse og skaftning af buket.

Plantekendskab og brugen af planter – kendskab til 30 udvalgte potteplanter, de botaniske navne, samt tilhørende pasningskrav, herunder generelle vækstfaktorer. Vi arbejder med plantedesign og sammenplantninger.

Branchekendskab afsluttes med en eksamen på dette modul.

Modul 10: Buket-, bryllups-, begravelsesbinderi, dekorationer og plantekendskab

Varighed: 4 uger

Buketbinderi - repetition og øvelser i buket. Vi lægger vægt på komposition, stemning, formgivning og volumen i buketter.

Dekorationer – vi arbejder med dekorationer til forskellige anledninger og stemninger.

Bryllupsbinderi og begravelsesbinderi - repetition.

Plantekendskab og brugen af planter - fortsat arbejde med 30 udvalgte potteplanter, pasningskrav og generelle vækstfaktorer.

Praktisk binderi og plantekendskab afsluttes med en eksamen på dette modul.

Tinna, 25 år

Blomsterbinder

"Fordi jeg er så passioneret omkring faget og har flair for, hvad der fungerer visuelt, så tror jeg på, at blomsterbinderuddannelsen lige præcis var dét springbræt, jeg havde brug for. Og jeg er spændt på, hvor det kan bringe mig hen på sigt."

læs mere

Tinna Bruun_close-up.jpeg (1)

Vil du vide mere om uddannelsen og om hvilke finansieringmuligheder, du har, så tag kontakt til Eva i vores kursusafdeling.

Få vejledning
Eva Buch Larsen.jpg
Eva Buch Larsen
Kursussekretær
Uddannelsens lokation

Seneste nyt

Uddannelser
08-05-2024
Kurs mod grøn innovation på ny camp
Et nyt initiativ, som er muliggjort gennem støtte fra ”Grøn iværksætterpulje til ungdomsuddannelser 2023” og som er udført i samarbejde med række virksomheder.

Næste begivenhed

Åbent Hus 2024
30-05-2024
Oplev alle vores uddannelser på én gang🌱