JU-elever vinder 1. og 2. præmie for bedste historie og film om deres oplæringsophold i udlandet

D. 22. november var to gartnerelever fra JU til præmieoverrækkelse i København. De havde nemlig vundet henholdsvis 1. og 2. præmien i to forskellige kategorier i årets OPU-konkurrence.

Førstepræmien på 7.000 kr. for den bedste historie gik i år til vores gartnerelev Sara Jørgensen, der har været et halvt år i New Zealand på Tharfield Nursery. Her var kontrasterne til at få øje på, som Sara skriver, men både blandt de ufaglærte kollegaer, der i pauserne hang ud i gamle lænestole imellem potter og jord og blandt gartneriledelsen i den rene frokoststue på 1.salen, fandt hun sig tilrette.

Sara får prisen for at have skrevet malende, reflekteret og ærligt om et hårdt, men samtidig lærerigt arbejde, hvor hun til gengæld for at stå tidligt op og pode 500 avokadoplanter fik set nogle af sit livs smukkeste solopgange.

Læs Saras historie

Andenpræmien på 5.000 kr. i filmkonkurrencen i årets OPU-konkurrence gik til vores elev, Karoline Morild Christensen, der har indsendt en på én gang legende let og meget informativ film fra sit 7 måneder lange ophold på et stort tomatgartneri inklusiv bæredygtig restaurant på Island. Karoline fik prisen for på sine 3 minutter at komme rundt om alt fra islændingenes udnyttelse af den lune undergrund og vandkraft til opvarmning og belysning i væksthusene over biologisk bekæmpelse med humlebier til de islandske sweatre, hun har lært at strikke.

Se Karolines video:

Se video

Om OPU og OPU-konkurrencen

OPU står for oplæring i udlandet – og retter sig mod elever på hovedforløb i en erhvervsuddannelse. Det er i år 11. gang, at Uddannelses- og Forskningsstyrelsen afvikler en konkurrence blandt elever i erhvervsuddannelserne om gode historier og film fra elevernes virksomhedsophold i udlandet. Undervisningsminister, Mattias Tesfaye, holdt tale i forbindelse med prisoverrækkelserne.

Formålet med konkurrencen er – ligesom alle tidligere år - at gøre opmærksom på muligheden for at tage til udlandet som led i en hvilken som helst erhvervsuddannelse – og hermed inspirere flere unge til at rejse ud for at dygtiggøre sig.