• Nyheder >
  • Stærk profil ansat som chef for det nye Videnscenter for Jord- og Landbrug

Stærk profil ansat som chef for det nye Videnscenter for Jord- og Landbrug

04-09-2024

Styregruppen for det nye Videnscenter for Jord- og Landbrug har nu ansat Lene Overgaard Bruun som videnscenterchef med opstart d. 1. oktober 2024. 

Lene Overgaard Bruun kommer fra en stilling som forlagschef hos SEGES Innovation P/S. Hun bringer derfor en omfattende erfaring med sig inden for uddannelsesverdenen og det grønne område. 

Niels-Ole Vibo Jensen, der er uddannelseschef for Vilvorde, Roskilde Tekniske Skole, og formand for videnscentrets styregruppe, udtrykker stor tilfredshed med ansættelsen: 

"Vi er rigtig glade for at ansætte Lene. Hun er et kendt og respekteret ansigt inden for uddannelsesverdenen og det grønne område, og vi ser frem til de bidrag, hun vil bringe til videnscentret."

Det nye grønne videnscenter har til formål at styrke uddannelse og viden inden for det grønne område. Indsatsområderne er landbrug, gartneri og skovbrug – og fokusset bliver i høj grad på grøn omstilling og anvendelse af ny teknologi. Lene Overgaard Bruuns første opgaver vil være at udvikle en mål- og aktivitetsplan for centrets indledende periode, samt at vurdere behovet for de yderligere ansættelser i videnscentret. 

Lene Overgaard Bruun er også begejstret for at skulle træde ind i den nye rolle:

”Jeg glæder mig til at komme i gang med at arbejde med de tre uddannelsesområder. Det bliver en spændende udfordring, og jeg ser frem til at bidrage til udviklingen af viden og kompetencer inden for det grønne område.”

Videnscentret er udsprunget af et samarbejde mellem 17 uddannelsesinstitutioner, der deler en vision om at fremme grøn omstilling og digitalisering inden for erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser. Centrets fysiske placering bliver i Beder tæt på Aarhus på Jordbrugets UddannelsesCenter Århus. Med den centrale placering midt landet er der let adgang til at køre ud til de øvrige uddannelsesinstitutioner.

Videnscentrets i alt 17 partnere:

// Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier (Agroskolen)

// TECHCOLLEGE

// Asmildkloster Landbrugsskole

// Bygholm Landbrugsskole

// Dalum Landbrugsskole

// Grindsted Landbrugsskole

// Gråsten Landbrugsskole

// Hansenberg

// ZBC (Jernbjerggård Landbrugs- og Gartnerskole)

// Viden Djurs – Erhvervsskole, Gymnasier og VUC – Djursland (Kalø Økologisk Landbrugsskole) 

// Kjærgård Landbrugsskole

// Kold College

// Roskilde Tekniske Skole

// EUC Nordvest (Morsø Landbrugsskole)

// Nordjyllands Landbrugsskole

Skovskolen – Københavns Universitet

// Jordbrugets UddannelsesCenter Århus (JU Århus)