☀️ Glæd dig til en festdag, når vi holder Åbent Hus i Beder torsdag d. 30. maj fra kl. 14-20 ☀️ LÆS MERE
  • Nyheder >
  • Magnus og Nikolaj skal kæmpe om at blive Danmarks bedste anlægsgartnere

Magnus og Nikolaj skal kæmpe om at blive Danmarks bedste anlægsgartnere

10-04-2024

Anlægsgartnereleverne, Magnus og Nikolaj, har netop afsluttet to ugers intensiv træning på skolen.

Her har de øvet teknikker, finesser, hurtighed og samarbejdsevner ned til mindste detalje. Sammen skal de nemlig kæmpe om at danmarksmesterskabet i anlægsgartnerkategorien til DM i Skills fra d. 17.-20. april i Roskilde.

De fem forskellige deltagerhold á to personer skal hver især anlægge et haveanlæg. De skal vise deres faglige kunnen og anlægget skal indeholde nogle bestemte elementer som en brostensmur, brostensborter, plantning af træer og planter, jordarbejde, klinker, chaussesten, hegn og et vandelement.

Oven på de to ugers træning føler Magnus sig godt klædt på: 

“Jeg føler mig parat og jeg er meget spændt på at komme i gang med den rigtige konkurrenceopgave og hele oplevelsen.”

De to deltagere kendte godt hinanden i forvejen, da de er lige langt på uddannelsen. De er gode til at samarbejde, hvilket er et afgørende parameter i konkurrencen.

De var begge to blevet prikket på skulderen af en faglærer og opfordret til at stille op til udtagelsen.

Både Magnus og Nikolaj er færdige med uddannelsen ultimo maj måned. Så det betyder altså, at de skal tilbage til skolen på 5. hovedforløb nærmest umiddelbart efter konkurrencen og i gang deres svendeprøve.


FAKTA OM DE TO DELTAGERE

Magnus Franch Hald
Alder: 20 år
Bopæl: Tørring ved Vejle
Læreplads: Vejle Anlægsteknik v/Peter Hald


Nikolaj Dalsgaard Bohnfeldt
Alder: 20 år
Bopæl: Sommersted ved Haderslev
Læreplads: Anlægskompagniet v/Mathias Tolbøll

De to deltagere har lige som deres konkurrenter trænet ud fra opgaven, der kan ses i nedenstående videoanimation. Den endelige opgave har nogle få twists, så de kan ikke forberede sig på alt.

Se video

OM DM i SKILLS

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste. Udover konkurrencefagene er der også finale i SkillsStafetten for 8. klasser og “prøv-,mærk-, og føl-stande”, som de forventede omkring 60.000-70.000 gæster kan opleve. Arrangementet er gratis og alle interesserede velkomne fra d. 18.-20. april.