JU Århus udpeget som værtsskole for nyt grønt videnscenter🌱🤓♻️🧑‍💻 LÆS MERE ☀️ Skolen holder sommerferielukket i uge 28-29-30. Du har mulighed for at tilmelde dig en uddannelse med studiestart til august helt frem til d. 28. juli 2024 ☀️
  • Nyheder >
  • Stærke rollemodeller for anlægsgartnerfaget til DM i Skills

Stærke rollemodeller for anlægsgartnerfaget til DM i Skills

12-01-2023

Anton Snedker og Casper Dam Mogensen, som er i gang med anlægsgartneruddannelsen, stiller op til konkurrencen ved DM i Skills 2023. De er ambitiøse og knivskarpe til deres fag – og de sætter alt ind på at blive Danmarks bedste anlægsgartnerelever.


DM i Skills løber af stablen fra d. 2.-4. februar i Messe C, Fredericia. Før det går løs, har de to deltagere i uge 2-3 en bootcamp hos JU Århus, hvor de får øvet konkurrenceopgaven, finpudset teknikkerne og sporet sig godt ind på deres samarbejde.

Om de to skills-deltagere:

Casper Dam Mogensen, 20 år

Læreplads: SC Anlæg, Hjerm
Udlært til maj

 

Anton Snedker, 20 år
Læreplads: Anlægsgartner Mulvad, Malling
Udlært til oktober

Tiltrækning af flere ressourcestærke elever

Forudsigelser fra Arbejdsgiverbevægelsens Erhvervsråd anslår, at Danmark kommer til at mangle ikke mindre end 99.000 faglærte i 2030. Den nye SMV-regering har udtrykt, at de vil sætte midler af for at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse. Ressourcestærke rollemodeller som Anton og Casper med til at skabe et mere positivt indtryk af erhvervsuddannelserne. Mange opfatter dem nemlig som noget mindre fint end gymnasievejen, og til det siger uddannelsesleder fra anlægsgartneruddannelsen hos JU, Peder Glud:

”Vores grønne skole favner alle, men der er en tendens til, at erhvervsuddannelserne opleves som uddannelser af lavere kvalitet, hvor de stærke elever ikke bliver guidet hen. Vi tilbyder en fantastisk uddannelse, hvor man virkelig kan udfordre sig selv og opnå nogle stærke resultater. Lige præcis DM i Skills understreger, at du som anlægsgartner kan sætte baren virkelig højt for dine resultater. Med et eksamensbevis fra JU Århus er der også er masser muligheder for videreuddannelse til fx jordbrugsteknolog eller urban landskabsingeniør.”

Som erhvervsskole ser JU Århus altså DM i Skills som en solid platform, hvor vi har mulighed for at understrege, at det giver mening at vælge anlægsgartneruddannelsen som vejen til en udfordrende og indholdsrig grøn karriere. Nu udbyder vi også en fuld grøn EUX, hvor eleverne får både et svendebrev og en studentereksamen i én og samme uddannelse. 

Internationalt
05-07-2024
37,5 mio. kr. til klimasmart handlekraft på europæiske landbrugsuddannelser
Projektet, som er kaldet EVECSA, inkluderer 22 partnere fra 6 lande. Aarhus Universitet og Food & Bio Cluster Denmark er også med som stærke partnere fra Danmark. Indtil 2027 vil projektet skabe et EU-dækkende bæredygtigt netværk for alle interessenter og støtte overgangen til klimasmart landbrug
Internationalt
04-07-2024
Ny videopodcast om Augmented Reality i undervisningen
I podcasten blev teknologiens fremtid diskuteret, samt hvordan vi kan implementere den i vores didaktiske udviklingsmetoder.
Uddannelser
01-07-2024
HOP-IN: 7. klasser prøver kræfter med erhvervsuddannelserne
For nylig havde vi besøg af 11 x 7. klasser svarende til i alt ca. 260 elever fra Odder Kommune. De deltog i HOP-IN workshops på vores to afdelinger i Beder og Mårslet.