Vores talentfulde anlægsgartnerelever, Magnus og Nikolaj, har vundet DM i Skills🥇 LÆS MERE

Anton og Casper kæmper om guldet til EuroSkills

Tilbage i februar vandt de to dygtige JU-elever, Casper Dam Mogensen og Anton Snedker, DM i Skills i anlægsgartnerfaget. Nu skal de så repræsentere Danmark til EuroSkills, som løber af stablen i Gdansk d. 5.-8. september.

De to konkurrencedeltagere har været i intensiv træning på skolen i hele august måned for at finpudse alle teknikkerne. De ved hvilke materialer, de får, men selve opgaven får de først dagen før, konkurrencen går i gang. De har også haft et stort fokus på deres samarbejde, for det er mindst lige så vigtigt, hvis de skal have en chance for at vinde. Og så har de via SkillsDenmark haft en mentaltræner koblet på, hvilket også har været en stor hjælp for dem begge, da de virkelig skal kunne holde hovedet koldt under pres. Det er en stor anlægsopgave, og de har kun 18 timer fordelt over tre dage til at løse den.

Med lige dele spænding og nervøsitet i kroppen, føler sig begge to fuldstændig klar og de går benhårdt efter guldet.

Se SkillsDenmarks video fra træningen i Beder:

Se video

Casper og Anton er en del af et landshold på i alt 21 danske deltagere, som stiller op i en række forskellige fag.

Anton Snedker, 20 år
Læreplads: Anlægsgartner Mulvad
Bliver udlært i oktober 2023

Casper Dam Mogensen, 21 år
Arbejdsgiver: SC Anlæg
Blev udlært i maj 2023

 

Om EuroSkills

EuroSkills er europamesterskaberne for erhvervsuddannelseselever og unge håndværkere. Det bliver afholdt hvert andet år, i ulige år. WorldSkills afholdes i de lige år. I år afholdes Euroskills i Gdansk, og det hele skydes igang tirsdag d. 5. september med en stor åbningsceremoni. Konkurrencerne i de forskellige håndværksfag foregår onsdag til fredag. Lørdag afsløres vinderne ved afslutningsceremonien.
I 2025 er det Danmarks tur til at stå for værtsskabet – og MCH Messecenter Herning kommer til at danne rammerne om det store setup.

Navne
22-04-2024
Magnus og Nikolaj har vundet DM i Skills
De to nye danmarksmestre Magnus Franch Hald og Nikolaj Dalsgaard Bohfeldt, gav den alt, hvad de havde. De leverede et imponerende stykke håndværk med deres haveanlæg.
Navne
10-04-2024
Magnus og Nikolaj skal kæmpe om at blive Danmarks bedste anlægsgartnere
De to elever har har netop afsluttet to ugers intensiv træning på skolen, hvor har de øvet teknikker, finesser, hurtighed og samarbejdsevner ned til mindste detalje.
Navne
01-03-2024
Tillykke til 21 nye faglærte jordbrugsmaskinførere
Torsdag d. 29. februar 2024 fejrede vi vores nylærte jordbrugsmaskinførere med en dimissionshøjtidelighed.