Casper og Anton modtager "Medallion for Excellence" til EuroSkills LÆS MERE

Anton og Casper kæmper om guldet til EuroSkills

Tilbage i februar vandt de to dygtige JU-elever, Casper Dam Mogensen og Anton Snedker, DM i Skills i anlægsgartnerfaget. Nu skal de så repræsentere Danmark til EuroSkills, som løber af stablen i Gdansk d. 5.-8. september.

De to konkurrencedeltagere har været i intensiv træning på skolen i hele august måned for at finpudse alle teknikkerne. De ved hvilke materialer, de får, men selve opgaven får de først dagen før, konkurrencen går i gang. De har også haft et stort fokus på deres samarbejde, for det er mindst lige så vigtigt, hvis de skal have en chance for at vinde. Og så har de via SkillsDenmark haft en mentaltræner koblet på, hvilket også har været en stor hjælp for dem begge, da de virkelig skal kunne holde hovedet koldt under pres. Det er en stor anlægsopgave, og de har kun 18 timer fordelt over tre dage til at løse den.

Med lige dele spænding og nervøsitet i kroppen, føler sig begge to fuldstændig klar og de går benhårdt efter guldet.

Se SkillsDenmarks video fra træningen i Beder:

Se video

Casper og Anton er en del af et landshold på i alt 21 danske deltagere, som stiller op i en række forskellige fag.

Anton Snedker, 20 år
Læreplads: Anlægsgartner Mulvad
Bliver udlært i oktober 2023

Casper Dam Mogensen, 21 år
Arbejdsgiver: SC Anlæg
Blev udlært i maj 2023

 

Om EuroSkills

EuroSkills er europamesterskaberne for erhvervsuddannelseselever og unge håndværkere. Det bliver afholdt hvert andet år, i ulige år. WorldSkills afholdes i de lige år. I år afholdes Euroskills i Gdansk, og det hele skydes igang tirsdag d. 5. september med en stor åbningsceremoni. Konkurrencerne i de forskellige håndværksfag foregår onsdag til fredag. Lørdag afsløres vinderne ved afslutningsceremonien.
I 2025 er det Danmarks tur til at stå for værtsskabet – og MCH Messecenter Herning kommer til at danne rammerne om det store setup.

Navne
11-09-2023
Casper og Anton modtager "Medallion for Excellence" til EuroSkills
De landede på en flot 6. plads ud af de i alt 12 hold og modtog en såkaldt "Medallion for Excellence".
Internationalt
01-08-2023
JU modtager udmærkelsescertifikat fra Erasmus+
Vi har fået et etableret et stærkt internationalt netværk og en fast procedure for at sende elever og medarbejdere på ophold i udlandet. Som den eneste danske skole har vi fået et udmærkelsesbevis for vores store internationale indsats.
Internationalt
06-07-2023
Ny podcastserie om biodiversitet
Er du nysgerrig på at vide mere om biodiversitet? Så skulle du tage at lytte til vores nye podcastserie.