JU Århus udpeget som værtsskole for nyt grønt videnscenter🌱🤓♻️🧑‍💻 LÆS MERE ☀️ Skolen holder sommerferielukket i uge 28-29-30. Du har mulighed for at tilmelde dig en uddannelse med studiestart til august helt frem til d. 28. juli 2024 ☀️

Anton og Casper kæmper om guldet til EuroSkills

Tilbage i februar vandt de to dygtige JU-elever, Casper Dam Mogensen og Anton Snedker, DM i Skills i anlægsgartnerfaget. Nu skal de så repræsentere Danmark til EuroSkills, som løber af stablen i Gdansk d. 5.-8. september.

De to konkurrencedeltagere har været i intensiv træning på skolen i hele august måned for at finpudse alle teknikkerne. De ved hvilke materialer, de får, men selve opgaven får de først dagen før, konkurrencen går i gang. De har også haft et stort fokus på deres samarbejde, for det er mindst lige så vigtigt, hvis de skal have en chance for at vinde. Og så har de via SkillsDenmark haft en mentaltræner koblet på, hvilket også har været en stor hjælp for dem begge, da de virkelig skal kunne holde hovedet koldt under pres. Det er en stor anlægsopgave, og de har kun 18 timer fordelt over tre dage til at løse den.

Med lige dele spænding og nervøsitet i kroppen, føler sig begge to fuldstændig klar og de går benhårdt efter guldet.

Se SkillsDenmarks video fra træningen i Beder:

Se video

Casper og Anton er en del af et landshold på i alt 21 danske deltagere, som stiller op i en række forskellige fag.

Anton Snedker, 20 år
Læreplads: Anlægsgartner Mulvad
Bliver udlært i oktober 2023

Casper Dam Mogensen, 21 år
Arbejdsgiver: SC Anlæg
Blev udlært i maj 2023

 

Om EuroSkills

EuroSkills er europamesterskaberne for erhvervsuddannelseselever og unge håndværkere. Det bliver afholdt hvert andet år, i ulige år. WorldSkills afholdes i de lige år. I år afholdes Euroskills i Gdansk, og det hele skydes igang tirsdag d. 5. september med en stor åbningsceremoni. Konkurrencerne i de forskellige håndværksfag foregår onsdag til fredag. Lørdag afsløres vinderne ved afslutningsceremonien.
I 2025 er det Danmarks tur til at stå for værtsskabet – og MCH Messecenter Herning kommer til at danne rammerne om det store setup.

Internationalt
05-07-2024
37,5 mio. kr. til klimasmart handlekraft på europæiske landbrugsuddannelser
Projektet, som er kaldet EVECSA, inkluderer 22 partnere fra 6 lande. Aarhus Universitet og Food & Bio Cluster Denmark er også med som stærke partnere fra Danmark. Indtil 2027 vil projektet skabe et EU-dækkende bæredygtigt netværk for alle interessenter og støtte overgangen til klimasmart landbrug
Internationalt
04-07-2024
Ny videopodcast om Augmented Reality i undervisningen
I podcasten blev teknologiens fremtid diskuteret, samt hvordan vi kan implementere den i vores didaktiske udviklingsmetoder.
Uddannelser
01-07-2024
HOP-IN: 7. klasser prøver kræfter med erhvervsuddannelserne
For nylig havde vi besøg af 11 x 7. klasser svarende til i alt ca. 260 elever fra Odder Kommune. De deltog i HOP-IN workshops på vores to afdelinger i Beder og Mårslet.