☀️ Glæd dig til en festdag, når vi holder Åbent Hus i Beder torsdag d. 30. maj fra kl. 14-20 ☀️ LÆS MERE
  • Nyheder >
  • Magnus og Nikolaj har vundet DM i Skills

Magnus og Nikolaj har vundet DM i Skills

22-04-2024

Det er ottende gang, at JU Århus har elever, der stiller op i anlægsgartnerkategorien til DM i Skills. I lørdags, hvor vinderne blev afsløret til afslutningsceremonien i Roskilde, var det ikke mindre end sjette gang, skolens to deltagere løb afsted med guldet.

De to nye danmarksmestre Magnus Franch Hald og Nikolaj Dalsgaard Bohnfeldt, gav den alt, hvad de havde. De leverede et imponerende stykke håndværk med deres haveanlæg.

Uddannelsesleder, Peder Glud, siger:

”Det er fantastisk at se, hvor meget drengene har udviklet sig bare på den korte tid fra starten på den to ugers træningslejrens til nu, hvor de har sikret sig guldet. Skills er virkelig med til at sætte et positivt spotlight på alle erhvervsuddannelserne. Det gælder ikke mindst for anlægsgartnerfaget, da det er noget, som i hvert fald mange af vores elever stiler efter. Som noget nyt, har vi også iværksat en talent camp i samarbejde sammen med RTS Vilvorde og Byggeriets Uddannelser, så de elever, der kan og vil, får mulighed for at dygtiggøre sig og løfte sig op på endnu højere niveau.”

Både Magnus og Nikolaj er færdige med uddannelsen ultimo maj måned. Så det betyder altså, at de allerede skal tilbage til skolen på 5. hovedforløb d. 8. maj og i gang med deres svendeprøver.

Næste stop: EuroSkills 2025
Med guldmedaljerne om halsen, har drengene samtidig også sikret en adgangsbillet til landsholdet, når Danmark skal være vært ved det officielle europamesterskab for unge faglærte og elever i 2025. EuroSkills foregår i MCH Messecenter Herning fra 9.-13. september 2025. Der forventes op mod 100.000 tilskuere, når op mod 600 deltagere fra hele Europa dyster om EM-medaljer inden for 38 forskellige fag.

FAKTA OM DE TO DELTAGERE

Magnus Franch Hald
Alder: 20 år
Bopæl: Tørring ved Vejle
Læreplads: Vejle Anlægsteknik v/Peter Hald


Nikolaj Dalsgaard Bohnfeld
Alder: 20 år
Bopæl: Sommersted ved Haderslev
Læreplads: Anlægskompagniet v/Mathias TolbøllOM DM i SKILLS

DM i Skills har eksisteret siden 2011 og er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder. Derudover får de besøgende skoleelever mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de særlige “Prøv- mærk- og- føl-stande”. Her kan de også snakke med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

I år foregik DM i Skills i Roskilde, men placeringen er ny hvert år, så alle landsdele bliver involverede. Der kommer op mod 70.000 besøgende i løbet af de tre dage.

Øverste foto: Lasse Lagoni