☀️ Glæd dig til en festdag, når vi holder Åbent Hus i Beder torsdag d. 30. maj fra kl. 14-20 ☀️ LÆS MERE

HOP-IN:

300 folkeskoleelever på 3-dages workshop med erhvervsuddannelserne


Sydende gryder, sten i formationer, blitzende kameraer og en duft af frisk savsmuld. Tre dage fulde af indtryk og en helt ny indsigt i de erhvervsfaglige fag, var et anderledes indslag på skoleskemaet for en masse 7. klasses elever fra Odder Kommune. De vante rammer i klasselokalerne var skiftet ud med værksted, anlægshal, udekøkken og åben himmel hos Jordbrugets UddannelsesCenter Århus i Beder.

Fra d. 13.-15. juni var der mildest talt ekstra liv på skolen. Vi havde nemlig besøg af ikke mindre end elleve 7. klasser fra Odder Kommune, svarende til i alt ca. 300 elever. Eleverne skulle deltage i et såkaldt HOP-IN event, der står for Hands on production - Innovation and New ideas, som er et undervisningskoncept, der har til formål at give unge en hands-on oplevelse, så de opdager de mange muligheder, der findes i forskellige erhvervsfaglige fag. 

Udover os, var Aarhus Tech, SOSU Østjylland og SCU (Skanderborg Center for Uddannelse) også del del af eventet.

Eleverne arbejdede i fem forskellige workshops:

Workshop 1: Producér et haveanlæg (en sansehave til en defineret målgruppe)
Workshop 2: Producér et træelement til haven (plantekasser eller møbler)
Workshop 3: Udemad (jord til bord) Workshop 4: Udvikl lege og andre udeaktiviteter til børn og unge
Workshop 5: Dokumentér og markedsfør konceptet HOP-IN

Vores erhvervskonsulent, Michael Sejer, som har været tovholder på arrangementet, siger:

“Det har været tre fantastiske dage, hvor de unge bare har gået til opgaverne med en kæmpe gejst og et stort engagement. Og så har de været drøngode til at samarbejde på kryds og tværs, som de forskellige workshops har lagt op til. Vi sluttede af med, at eleverne skulle vise resultaterne af deres hårde arbejde frem for deres familier – og det var fedt at se, hvor stolte de var. At arrangementet er for 7. klasser er jeg ekstra glad for, da vi ved, at rigtig mange allerede har truffet deres uddannelsesvalg, når de er på 8. og 9. klassetrin.”

De tre dage skulle gerne klæde eleverne lidt bedre på til at træffe et kvalificeret uddannelsesvalg. I hvert fald har de fået lov til at snuse til, hvad erhvervsuddannelserne indeholder.

Om HOP-IN

HOP-IN-konceptet er et skole-erhvervsprojekt, der er blevet startet op i Hedensted Kommune tilbage i 2012, og som siden da har spredt sig som ringe i vandet til mange andre jyske kommuner.