Et stort hold på 2. hovedforløb med 31 jordbrugsmaskinførerelever, en grusgrav og en pokkers masse entreprenørmaskiner. Det var for nylig scenen i Stjær Grusgrav, hvor JMF-eleverne havde de såkaldte Gule Uger på skoleskemaet.
Det er efterhånden en mangeårig tradition, at vi afholder de Gule Uger i Stjær Grusgrav, hvor eleverne virkelig får lov at prøve kræfter med de store maskiner i praksis. Omgivelserne er venligst udlånt af Harald Røgen & Sønner. Den første uge er primært teoretisk med kurser i afsætning og ture ud af huset – den anden uge er praktisk, og foregår altså i en grusgrav. De syv forskellige opgaver de bliver stillet, fokuserer på maskinstyring, sikkerhed og afsætning.
Lån af maskiner fra S.D. Kjærsgaard
Ligesom sidste år, havde vi for andet år i træk indgået en samarbejdsaftale med S.D. Kjærsgaard om at låne nogle af deres CASE-maskiner, som i år var en en stor gravemaskine og en gummiged. Vi havde derudover også medbragt maskiner fra vores egen vognpark. Faglærer på jordbrugsmaskinføreruddannelsen, Max Frederiksen, siger:
Hvis vi ikke havde muligheden for at supplere med maskiner fra en ekstern leverandør som S.D. Kjærsgaard, ville vi slet ikke have mulighed for at sammenstykke vores Gule Uger på så højt et niveau. Den praktiske del af undervisningen vægter vi utroligt højt, og dét, at vores elever får mulighed for at arbejde noget af det nyeste og bedste udstyr på markedet giver simpelthen en ekstra dimension til uddannelsen.”
Andreas Pihl fra S.D. Kjærsgaard fortæller lidt om, hvorfor de gerne vil stille maskiner til rådighed for skolens undervisning:
Efter endt uddannelse skal de unge mennesker ud og arbejde som jordbrugsmaskinførere, og maskiner vil spille en stor rolle i deres arbejde. For os er det en mulighed for at vise dem, hvad moderne entreprenørmaskiner kan, og hvordan eleverne kan anvende deres kvaliteter i det daglige arbejde.”
Attraktiv jordbrugsmaskinføreruddannelse
Vi har i år et stort JMF-hold på 2. hovedforløb på hele 31 elever. Her på 2. hovedforløb er der startet ikke mindre end seks nye elever op, som har taget 1. hovedforløb på andre skoler. De nye maskiner, som skolen kan stille til rådighed i undervisningen, er uden tvivl med til at tiltrække mange elever til uddannelsen. Samtidig er skoleperioderne på jordbrugsmaskinfører-uddannelsen også blevet placeret fornuftigt i vinterhalvåret, så mestrene har deres lærlinge ude på arbejdspladsen, i så meget af sæsonen som muligt.