JU Århus udpeget som værtsskole for nyt grønt videnscenter🌱🤓♻️🧑‍💻 LÆS MERE ☀️ Skolen holder sommerferielukket i uge 28-29-30. Du har mulighed for at tilmelde dig en uddannelse med studiestart til august helt frem til d. 28. juli 2024 ☀️

Staudebede til buketter (44615 + 21539)

Varighed
9 dage
Type
AMU-kursus

Om kurset

Staudebede til buketter

44615 - I uddannelsen arbejder deltageren med planlægning af grønne anlæg, hvor der indgår og anvendes forskellige typer af stauder som vigtige elementer. I arbejdet indgår kendskab til stauders forskellighed, vækstmåder, blomstringstider og farver. Der arbejdes med vækstbetingelser og jordens betydning for etablering og pleje af stauder i grønne anlæg. Tema: Staudebede til buketter/dekorationer

21539 - På uddannelsen får du viden om mere bæredygtige valg af komposterbare tekniske løsninger inden for binderi og får dermed forudsætninger for at foretage bedre valg med fokus på miljøet. Du lærer bl.a. om brugen af klimavenlige materialer. Vi arbejder med forskellige løsningsforslag til alternativ stikkemasse og bliver mere miljøbevidste inden for affaldssortering.
Tema: Skærehavens stauder og grønt

Skab bæredygtige, miljøvenlige og smukke blomsterarrangementer med selvdyrkede stauder.

Stauder findes i mange farver, former og størrelser og med forskellige blomstringstider og muligheder hen over året. Det er flerårige planter, der kommer igen år efter år. Med viden og praktiske færdigheder kan du høste egne materialer til eks. buketter. Det er et bæredygtigt valg, da det reducerer behovet for at købe nye planter hvert år og mindsker belastningen på miljøet.

Kurset er en kombination af et staudekursus og et bæredygtigt binderikursus. Der er sammenhæng mellem teori og praktisk arbejde (hands-on) med stauder og materialer med henblik på at kunne:

  • Udvælge og kombinere stauder ud fra jordbundsforhold, æstetik, staude plantekendskab, pleje og at være egnet til binderi.
  • Arbejde med kreativitet og metoder til at lave staudesammensætninger udenfor og binde buketter og arrangementer indenfor. Begge dele ud fra komposition, farvevalg, holdbarhed og ressourceforbrug.

Fra planlægning af staudebed til blomsterhøst til egne buketter og dekorationer
Kurset er sammensat af to dele. Staudedelen handler både om planlægning af staudebede, dermed lidt tegning/skitsering og praktisk plantning med håndtering af konkret planteopgave med forskellige staudetyper. Binderidelen går mere i dybden med farvelære, materialevalg og binderi med fokus på et bæredygtigt og mere miljørigtigt binderiarbejde. Hvis du kun ønsker at deltage på den ene af de to dele, er det også en mulighed. Kontakt Annette Liboriussen på tlf. 27 23 57 98 eller på ali@ju.dk for at høre mere, hvis det er noget, du ønsker.

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus?

44615 Deltageren kan identificere, beskrive og gruppere forskellige typer af bunddækkestauder, store prydstauder, vildstauder, bregner og prydgræsser. Deltageren kan udarbejde et forslag til et mindre grønt anlæg med hovedvægten lagt på anvendelse af stauder, som vigtige elementer under hensyntagen til vækstbetingelser, jordbunds- og plejeforhold, struktur og farver samt indarbejde eksempler på staudebede med uafbrudte blomstringsforløb.

21539

Deltageren kan med udgangspunkt i viden om komposterbare tekniske løsninger og produkternes klimaaftryk foretage bæredygtige valg i forbindelse med produktion af komposterbart binderi i blomster og -havecentre.

I udførelse af arbejdet kan deltageren anvende sin viden om:

Bæredygtige valg af komposterbare tekniske løsninger.

Bæredygtige principper inden for binderiet.               

Miljøbevidsthed i forhold til den grønne omstilling inden for affaldssortering.   

Valg af materialer i forhold til klimaaftrykket.

 

Målgruppe

Kurset henvender sig til alle blomsterentusiaster i bred forstand, anlægsgartnere, kirkegårdstjenere og gravere samt dig, der ønsker en staudehave til at forsyne indendørsrum med blomsterbuketter og dekorationer. Kurset er for alle uanset erfaring.

Særlige adgangskrav til kurset

Ingen.

Kursusnummer

44615 + 21539

Kost og logi

For beskæftigede, selvstændige eller ledige med ret til seks ugers selvvalgt kursus med mere end 120 km. samlet, daglig skolevej, vil der normalt være mulighed for indkvartering på skolen.

læs mere