☀️ Glæd dig til en festdag, når vi holder Åbent Hus i Beder torsdag d. 30. maj fra kl. 14-20 ☀️ LÆS MERE
  • Nyheder >
  • Jordbrugselever laver vild haveforvandling til boligprogram

Jordbrugselever laver vild haveforvandling til boligprogram

22-03-2019

20 elever fra JU Århus har lavet en vild haveforvandling på bare to dage for TV3-programmet "Boligkøb i Blinde".

Det var et ungt par ved navn Molly og Morten, som gerne ville rykke fra deres lille lejlighed i København til et hus i Silkeborg. Og det var altså huset i Silkeborg, som de havde købt uden selv at have set dét forinden, hvor haven trængte til en gevaldig overhaling. Parret havde et ønske om en åben, simpel og tilgængelig have, hvilket faktisk var det stik modsatte af dét vildnis, der var at finde i haven. JU Århus blev derfor kontaktet af produktionsbureauet bag det populære TV-program, om de kunne have lyst til at kaste sig over haven.

Ukuelig kampgejst og et stærkt sammenhold
Det var en anderledes og meget lærerig opgave, som skolen endte med at takke ja til. Ikke mindre end tyve elever fra skolens grundforløb på anlægsgartner og skov- og natur-teknikeruddannelserne var i fuld sving i to hele dage. Pi Ganderup Sauer er underviser på JU Århus og var tovholder på haveprojektet i Silkeborg. Hun siger:

“Eleverne havde en utrolig kampgejst for at få projektet til at lykkedes og ingen stod på noget tidspunkt med hænderne i lommen. At det var en reel opgave med betydning for to ægte mennesker var en stor drivkraft. Der er ingen tvivl om, at det er noget, de vil blive ved med at snakke om længe, og det har helt klart styrket deres sammenhold og evne til at samarbejde.”

Se video

Haven som en uventet ekstra bonus
Selve TV-programmet blev vist tilbage i december. To udsendte fra JU Århus følger op på parret i starten af marts, efter de har boet i huset et stykke tid. Med sig har de en haveplan og en masse før-, under- og efterbilleder af processen med forvandlingen. Første gang de blev præsenteret for huset, blev de ført derind med bind for øjnene, så de fik faktisk kun et lille smugkig af haven inde fra huset. Normalt har TV-programmet udelukkende fokus på renovering af huset indvendigt. Så det kom som en positiv overraskelse for det unge par, at haven rent faktisk også havde fået en kærlig hånd - eller snarere 40 kærlige hænder. Morten siger:

“Vi havde regnet med, at vi skulle bruge mere eller mindre hele foråret og sommeren på haven. Der er stadig småting, der skal gøres, men nu kan vi rent faktisk nyde den allerede nu, og vi er meget spændte på at se, når alting er sprunget helt ud. Det er helt vildt at se før-billederne nu, for vi vidste faktisk slet ikke, at det havde været SÅ tilvokset.”

Molly nikker genkendende og supplerer:

“Vi har fået hund. Nu er der endda også en baby på vej, og jeg er sikker på, at de begge vil få stor fornøjelse af vores fine have. Jeg får sådan en lyst til at skrive et brev til hver elev, der har været med og bare sige tak. Det betyder virkelig meget for os.”

En bog udstillet i deres vindueskarm med titlen Den nye selvforsynende have afslører, at de er godt på vej til at blive inkarnerede havemennesker. Haven er i hvert fald klar til at blive indtaget af dem.

Flere nyheder

Uddannelser
08-05-2024
Kurs mod grøn innovation på ny camp
Et nyt initiativ, som er muliggjort gennem støtte fra ”Grøn iværksætterpulje til ungdomsuddannelser 2023” og som er udført i samarbejde med række virksomheder.
Generelt
01-05-2024
Nye campusfaciliteter med grøn rambla snart på vej
Med nye tidssvarende faciliteter, ønsker vi at skabe et inspirerende campusområde, hvor byggeriet og de omkringliggende grønne arealer går op i en højere enhed.
Navne
22-04-2024
Magnus og Nikolaj har vundet DM i Skills
De to nye danmarksmestre Magnus Franch Hald og Nikolaj Dalsgaard Bohfeldt, gav den alt, hvad de havde. De leverede et imponerende stykke håndværk med deres haveanlæg.