• Nyheder >
  • Direktøren fejrer 25 års jubilæum

Direktør for Jordbrugets UddannelsesCenter Århus fejrer 25 års jubilæum

11-09-2019

Direktør for JU Århus, Peter L. Moesgaard, fejrer i år sit 25 års jubilæum på den grønne uddannelsesinstitution, som han efterhånden kender som sin egen bukselomme.

 

Den 1. august 1994 begyndte Peter som lærer på det daværende Malling Landbrugsskole. Inden da havde Peter i forbindelse med sit agronomstudie haft en praktikperiode på skolen, en såkaldt voluntørpraksis. Peter tog aktivt del i Malling skolens liv. Undervisningen var i plantefag, sprøjtecertifikat m.v.

Da Malling landbrugsskole og Beder Gartnerskole fusionerede i 1999 og blev til Dansk Center for Jordbrugsuddannelse, blev Peter uddannelsesleder i Malling. Han flyttede senere til Bredballegård i denne funktion. Her blev en grundig oplæring, dannelse, erfaring, samt en generel glæde ved institutionen basis for at overtage uddannelseschefens stilling, da han gik på pension i 2007. Det var i øvrigt samtidigt med Vejlby-fusionen. Peter flyttede således sin hverdag til kontoret i Beder, hvor han kørte parløb med direktør Claus Christensen, frem til han også gik på pension i 2016. Siden er det jo velkendt, at Peter tog det foreløbige sidste skridt i det organisatoriske på Jordbrugets UddannelsesCenter Århus ved at sætte sig i "direktørstolen". Det er derfor en 25 års jubilar, som har stor erfaring og en dyb viden og indsigt om skolen og de mange forandringer, som skolen er gået i gennem.

Med sit afsæt også i det undervisningsmæssige og pædagogiske område, med sit gemyt og væsen nyder Peter stor anerkendelse og respekt hos kolleger og medarbejdere. Men væsentligt nok også hos vores eksterne aktører, foreninger, ministeriet, kommunen, kollegaskoler og andre samarbejdspartnere. Samtidigt med fokus på sit alsidige og fokuserede arbejdsliv har Peter også altid vægtet en sund work-life balance. Igennem årene er det blevet til mange rejser sammen med Tina, og de nu to voksne børn, Rasmus og Camilla. Jubilæet blev markeret d. 6. september på skolen, hvor bestyrelsen havde inviteret skolens medarbejdere, samt gæster udefra.

Flere nyheder

Internationalt
22-11-2023
1. og 2. præmie for bedste historie og film om oplæringsophold i udlandet
D. 22. november var to gartnerelever fra JU til præmieoverrækkelse i København. De havde nemlig vundet henholdsvis 1. og 2. præmien i to forskellige kategorier i årets OPU-konkurrence.
Uddannelser
10-11-2023
Få to uddannelser i én med en grøn EUX
Vi udbyder nu en fuld EUX på gartner- og anlægsgartner-uddannelserne med start fra sommeren 2024.
Uddannelser
08-11-2023
JMF-elever zoomer ind på gule maskiner
De Gule Uger er et af højdepunkterne uddannelsen for mange af eleverne, da de får lov at arbejde med de store entreprenørmaskiner i grusgraven i en hel uge.