🌻Kom til Åbent Hus i Beder d. 2. juni 2022 fra kl. 14.00-20.00. Vi glæder os til en festlig dag sammen🌻 LÆS MERE
  • Nyheder >
  • JU opgraderer til den nyeste traktorteknologi

JU's jordbrugsmaskinførere får nyt ”legetøj”

03-09-2018

JU allierer sig med Traktor og Høstspecialisten for at sikre sig, at eleverne på vores jordbrugsmaskinføreruddannelse lærer at håndtere den allernyeste traktorteknologi. Vi har nemlig indgået en fordelagtig samarbejdsaftale, som indebærer, at skolen får stillet en Claas Arion 660 CMATIC med frontlift og GPS/RTK til rådighed.

Ifølge underviser på JU, Max Frederiksen, er det altafgørende, at skolen holder sig opdateret på den nyeste teknologi. På den måde bliver vi i stand til at formidle den nyeste viden, og eleverne bliver attraktive på jobmarkedet, når de er færdiguddannede:

”Vi ønsker at klæde vores JMF’ere bedst muligt på til den virkelige verden, der møder dem ude på den anden side. Hvis vores uddannelse for alvor skal skabe værdi og mening, så bliver vi simpelthen nødt til at følge med i den teknologiske udvikling.”

Aftalen inkluderer også, at producenten Claas kommer ud på skolen og varetager noget af undervisningen, så de sikrer, at skolen rent faktisk håndterer og formidler brugen af udstyret korrekt. JU bliver samtidig klædt godt på til selv at undervise grundforløbseleverne. Allan Mahler fra Traktor og Høstspecialisten siger om samarbejdet:

”Vi er rigtig glade for samarbejdsaftalen med JU. De uddanner nogle af landets bedste jordbrugsmaskinførere, så det er klart, at vi gerne have en tæt og langvarig relation til dem. At de får et grundigt kendskab til vores produkter allerede, mens de er under uddannelse, ser vi som en stor fordel.”

Samarbejdsaftalen, der inkluderer service, løber over tre år. Hvert år bliver traktoren skiftet ud – og eventuelt opgraderet, hvis der bliver lanceret en ny model undervejs.

 

Har du lyst til at vide mere om jordbrugsmaskinføreruddannelsen på JU, så læs mere hér:

jordbrugsmaskinfører

Flere nyheder

Navne
01-04-2022
Faglærte gartnere 2022
Torsdag d. 31. marts 2022 fejrede vi vores nye faglærte gartnere med en dimissionshøjtidelighed i Beder.
Uddannelser
25-03-2022
Bæredygtighedsdag: Håndgribelige forslag til et mere bæredygtigt landbrug
Fremtidens landmænd har en nøglerolle i den grønne omstilling. Ambitionen er en klimaneutral fødevareproduktion inden 2050, og en fælles bæredyghedsdag for landbrugsskolerne gjorde det mere håndgribeligt, hvad landbruget rent faktisk kan gøre for at nå det ambitiøse mål.
Generelt
11-03-2022
JU Århus viser miljøministeren biodiversitet i de grønne uddannelser
Lea Wermelin, har besøgt os i Beder, hvor hun på tæt hold oplevede nogle af vores mange indsatser på biodiversitetsområdet.