• Nyheder >
  • Jesper og Peter har vundet sølv til EM i Skills

Jesper og Peter har vundet sølv til EM i Skills

30-09-2018

De to anlægsgartnere, Jesper Frederiksen og Peter Levin, kunne i lørdags træde op på sejrsskamlen i Budapest, hvor de fik en sølvmedalje om halsen. Det er kulminationen på måneders intensiv træning og en tre dages lang konkurrence i Budapest.

Et stort skulderklap
I år var der 12 danske deltagere inden for forskellige fag på EM-holdet, og Jesper og Peter repræsenterede altså anlægsgartnerfaget. At kunne skrive EM-sølvmedaljevinder på sit CV er dermed de færreste, der kan prale af – og det kan åbne dørene for en masse spændende fremtidsmuligheder for de to anlægsgartnere. Ifølge Jesper Frederiksen, så er det ”et skulderklap af den den store slags."

Godt makkerskab som nøglen til succes
Det har krævet hårdt slid at nå så langt, men det har ifølge de to medaljevindere været det hele værd. Peter Levin forklarer imidlertid hér, hvad han mener, er den egentlige hemmelighed bag deres sølvmedalje:

 

”Vi har bare villet dét her og har sat alle kræfter ind på det. Der er ingen tvivl om, at uden vores gode makkerskab, så havde det ikke været muligt. Vi kender hinanden ud og ind – både når vi er pressede, og når vi er i topform. Så vi har været rigtig gode til at hive hinanden op og motivere hinanden.”

Træningslejr på JU
De to EuroSkills deltagere er klassekammerater fra JU, hvor de har trænet op til konkurrencen. Underviser, Thomas Elleriis Jørgensen, har fungeret som deres coach og støtte hele vejen. Peder Glud, som er uddannelsesleder på JU, har svært ved at skjule sin stolthed over de to unge anlægsgartneres præstation i Budapest:

”De har givet den fuld gas hele vejen. De tænker kreativt og kan bare deres håndværk til perfektion. Jeg er sikker på, at de begge to kommer til at klare sig rigtig, rigtig godt i deres arbejdsliv. Og så har jeg selvfølgelig svært ved at få hænderne ned over, at der kommer fokus på anlægsgartnerfaget, og hvor mange fede ting, man faktisk kan komme til at arbejde med i branchen.”

Peter Levin er fra Horsens og ansat hos firmaet Svend Erik Lind A/S, mens Jesper Frederiksen er fra Otterup og i lære hos E. Stein Frandsen ApS i Odense, hvor han bliver færdigudlært i maj 2019.

Om Euroskills
EuroSkills afholdes hvert andet år. I år var Budapest vært for konkurrencen, hvor der deltog 525 unge under 25 år, som kom fra forskellige 26 nationer og konkurrerede i 37 fag.

Flere nyheder

Internationalt
22-11-2023
1. og 2. præmie for bedste historie og film om oplæringsophold i udlandet
D. 22. november var to gartnerelever fra JU til præmieoverrækkelse i København. De havde nemlig vundet henholdsvis 1. og 2. præmien i to forskellige kategorier i årets OPU-konkurrence.
Uddannelser
10-11-2023
Få to uddannelser i én med en grøn EUX
Vi udbyder nu en fuld EUX på gartner- og anlægsgartner-uddannelserne med start fra sommeren 2024.
Uddannelser
08-11-2023
JMF-elever zoomer ind på gule maskiner
De Gule Uger er et af højdepunkterne uddannelsen for mange af eleverne, da de får lov at arbejde med de store entreprenørmaskiner i grusgraven i en hel uge.