JU Århus udpeget som værtsskole for nyt grønt videnscenter🌱🤓♻️🧑‍💻 LÆS MERE ☀️ Skolen holder sommerferielukket i uge 28-29-30. Du har mulighed for at tilmelde dig en uddannelse med studiestart til august helt frem til d. 28. juli 2024 ☀️
  • Nyheder >
  • Jesper og Peter har vundet sølv til EM i Skills

Jesper og Peter har vundet sølv til EM i Skills

30-09-2018

De to anlægsgartnere, Jesper Frederiksen og Peter Levin, kunne i lørdags træde op på sejrsskamlen i Budapest, hvor de fik en sølvmedalje om halsen. Det er kulminationen på måneders intensiv træning og en tre dages lang konkurrence i Budapest.

Et stort skulderklap
I år var der 12 danske deltagere inden for forskellige fag på EM-holdet, og Jesper og Peter repræsenterede altså anlægsgartnerfaget. At kunne skrive EM-sølvmedaljevinder på sit CV er dermed de færreste, der kan prale af – og det kan åbne dørene for en masse spændende fremtidsmuligheder for de to anlægsgartnere. Ifølge Jesper Frederiksen, så er det ”et skulderklap af den den store slags."

Godt makkerskab som nøglen til succes
Det har krævet hårdt slid at nå så langt, men det har ifølge de to medaljevindere været det hele værd. Peter Levin forklarer imidlertid hér, hvad han mener, er den egentlige hemmelighed bag deres sølvmedalje:

 

”Vi har bare villet dét her og har sat alle kræfter ind på det. Der er ingen tvivl om, at uden vores gode makkerskab, så havde det ikke været muligt. Vi kender hinanden ud og ind – både når vi er pressede, og når vi er i topform. Så vi har været rigtig gode til at hive hinanden op og motivere hinanden.”

Træningslejr på JU
De to EuroSkills deltagere er klassekammerater fra JU, hvor de har trænet op til konkurrencen. Underviser, Thomas Elleriis Jørgensen, har fungeret som deres coach og støtte hele vejen. Peder Glud, som er uddannelsesleder på JU, har svært ved at skjule sin stolthed over de to unge anlægsgartneres præstation i Budapest:

”De har givet den fuld gas hele vejen. De tænker kreativt og kan bare deres håndværk til perfektion. Jeg er sikker på, at de begge to kommer til at klare sig rigtig, rigtig godt i deres arbejdsliv. Og så har jeg selvfølgelig svært ved at få hænderne ned over, at der kommer fokus på anlægsgartnerfaget, og hvor mange fede ting, man faktisk kan komme til at arbejde med i branchen.”

Peter Levin er fra Horsens og ansat hos firmaet Svend Erik Lind A/S, mens Jesper Frederiksen er fra Otterup og i lære hos E. Stein Frandsen ApS i Odense, hvor han bliver færdigudlært i maj 2019.

Om Euroskills
EuroSkills afholdes hvert andet år. I år var Budapest vært for konkurrencen, hvor der deltog 525 unge under 25 år, som kom fra forskellige 26 nationer og konkurrerede i 37 fag.

Flere nyheder

Internationalt
05-07-2024
37,5 mio. kr. til klimasmart handlekraft på europæiske landbrugsuddannelser
Projektet, som er kaldet EVECSA, inkluderer 22 partnere fra 6 lande. Aarhus Universitet og Food & Bio Cluster Denmark er også med som stærke partnere fra Danmark. Indtil 2027 vil projektet skabe et EU-dækkende bæredygtigt netværk for alle interessenter og støtte overgangen til klimasmart landbrug
Internationalt
04-07-2024
Ny videopodcast om Augmented Reality i undervisningen
I podcasten blev teknologiens fremtid diskuteret, samt hvordan vi kan implementere den i vores didaktiske udviklingsmetoder.
Uddannelser
01-07-2024
HOP-IN: 7. klasser prøver kræfter med erhvervsuddannelserne
For nylig havde vi besøg af 11 x 7. klasser svarende til i alt ca. 260 elever fra Odder Kommune. De deltog i HOP-IN workshops på vores to afdelinger i Beder og Mårslet.