🌻Kom til Åbent Hus i Beder d. 2. juni 2022 fra kl. 14.00-20.00. Vi glæder os til en festlig dag sammen🌻 LÆS MERE
  • Nyheder >
  • Elever forbereder sig til ”løvens hule” hos Kverneland

Elever forbereder sig til ”løvens hule” hos Kverneland

18-12-2018

Landmands- og jordbrugsmaskinførerelever fra Jordbrugets UddannelsesCenter, Århus (JU) er gået i gang med endnu et innovationsprojekt i samarbejde med Kverneland. To udsendte Kverneland-medarbejdere besøgte tirsdag d. 11. december Bredballegård.


5-7 minutter har I til at præsentere jeres gruppes idé for os,” siger produktspecialist Mathies Tang-Jensen fra Kverneland. Han fortsætter: ”Jeg vil klart anbefale jer at se et par afsnit af DR-programmet Løvens Hule, for så ved I nogenlunde, hvad konceptet går ud på.” Eleverne ser en lille smule angstprovokerede ud.

Samarbejdet om forløbet, der strækker sig over tre uger, er en gentagelse af sidste års succes. Kulminationen på projektet bliver, når de skal fremlægge projekterne for Kverneland i Kerteminde d. 4. januar. Eleverne samarbejder i grupper og deres pitch til Kverneland er selve opgaven. Der er altså ingen skriftlig rapport. Landmandseleverne, som er længst i deres forløb har dog også en mindre skriftlig opgave. Den konkrete opgave går ud på, at eleverne skal udvikle tiltag til eller noget omkring smartfarming til fremtidens skårlægger til brug på maskinstationer og landbrug. I bedømmelsen vil der blive lagt vægt på, at forslagene reelt er innovative og anvendelige, samtidig med at de selvfølgelig skal kunne levere en reel værdi og kunne blive en god forretning.

Jan Vestergaard Madsen, leder af designafdelingen i Kverneland, siger om samarbejdet:

”Vi indgår ofte samarbejder med universitetsstuderende, som giver os nye perspektiver på vores produktudvikling. Da vi sidste år for første gang indgik et samarbejde med JU, vidste vi ikke helt hvilket niveau, vi skulle forvente. Men det blev gjort til skamme, da de var yderst velovervejede i deres argumentation. Flere kom endda med udførlige tegninger, selvom det ikke var noget krav i opgaveløsningen. Fordelen ved at lave et samarbejde med landbrugs- og JMF-eleverne, er, at de har en helt anden praktisk erfaring kombineret med en indsigt i den allernyeste maskinteknologi, som er yderst brugbar viden for os.”

Mathies tilføjer: 

”Det var helt klart en øjenåbner, at de kom med så værdifuldt input til os. Derudover er det også en unik måde for os at scoute efter nye talenter til vores virksomhed. Det giver os samtidig en øget synlighed blandt fremtidens brugere af vores produkter og et stærkere netværk i en relativ lille branche."

Et hold af ingeniører og produktfolk fra Kverneland vil være til stede til elevernes fremlæggelse. De vil præmiere det hold, der kommer med det bedste og mest gennemarbejdede projekt. Innovationsprojektet er en del af elevernes afsluttende forløb på uddannelsen. De bliver færdige i henholdsvis januar og marts.

Flere nyheder

Navne
01-04-2022
Faglærte gartnere 2022
Torsdag d. 31. marts 2022 fejrede vi vores nye faglærte gartnere med en dimissionshøjtidelighed i Beder.
Uddannelser
25-03-2022
Bæredygtighedsdag: Håndgribelige forslag til et mere bæredygtigt landbrug
Fremtidens landmænd har en nøglerolle i den grønne omstilling. Ambitionen er en klimaneutral fødevareproduktion inden 2050, og en fælles bæredyghedsdag for landbrugsskolerne gjorde det mere håndgribeligt, hvad landbruget rent faktisk kan gøre for at nå det ambitiøse mål.
Generelt
11-03-2022
JU Århus viser miljøministeren biodiversitet i de grønne uddannelser
Lea Wermelin, har besøgt os i Beder, hvor hun på tæt hold oplevede nogle af vores mange indsatser på biodiversitetsområdet.