☀️ Glæd dig til en festdag, når vi holder Åbent Hus i Beder torsdag d. 30. maj fra kl. 14-20 ☀️ LÆS MERE
  • Nyheder >
  • Ditte og Matias er kampklar til DM i Skills

Ditte og Matias er kampklar til DM i Skills

20-12-2019

D. 16.-18. januar går det løs med 2020-udgaven af DM i Skills – denne gang i Bella Centret. Endnu engang stiller JU Århus op med to dygtige deltagere til konkurrencen i anlægsgartnerfaget. Ditte Svane Jacobsen og Matias Dan Olsen er fuldstændig kampklar, og de er ikke bange for at tage arbejdshandskerne på.


Nu nærmer konkurrencen sig med hastige skridt, og de to deltagere både glæder sig og er nervøse på én gang.
“Når vi sidder i bussen på vej derover, så tror jeg, at det går amok nede i maven,” siger Matias. Men de føler sig begge parate og godt klædt på til at tage udfordringen op.

 

Stærkt makkerpar i intensiv bootcamp på skolen 
I de to uger op til juleferien (uge 50-51) var Ditte og Matias i intensiv træningslejr på skolen, hvor de skulle finpudse deres færdigheder op til konkurrencen. Her fik de kyndig coaching af skolens undervisere og også af tidligere elev, Peter Levin, som tilbage i 2018 vandt DM i Skills og senere det år fik en sølvmedalje til EuroSkills sammen med makkeren, Jesper Frederiksen. 

De to nye deltagere går begge på 4. hovedforløb og kender hinanden i forvejen, da de har gået i klasse sammen siden grundforløbet. Det betyder også, at de kender hinandens styrker og svagheder ret godt. De er begge gode til at fokusere, holde overblik, sige “rolig nu” og ikke mindst til at spotte, når den anden har brug for en hjælpende hånd. Matias er desuden skarp til matematik, hvilket bestemt også kan komme dem til gode, når de skal løse opgaven på konkurrencestanden.

Konkurrence-udtagelsen
Matias havde sine overvejelser omkring at stille op til udtagelsen tilbage i maj måned i forbindelse med skolens store Åbent Hus-arrangement:

“Jeg var meget spændt på, hvordan det ville være med opmærksomheden omkring det hele, og om det var noget, jeg ville blive påvirket af. Jeg har aldrig været god til fremlæggelser og den slags. Men lige så snart jeg gik i gang med arbejdet, så gik jeg ind i min egen lille boble og fokuserede bare på dét, jeg skulle lave.”

Ditte havde nogle helt andre bekymringer:

“Havde jeg mon fart og udholdenhed til at kunne følge med drengene? Vi var kun to piger ud af de i alt 11 elever, der stillede op. Men det gik jo heldigvis godt,” siger hun smilende. 

Begge elever har på kort tid gennemgået en stor udvikling, og det bliver utroligt spændende at følge deres vej i konkurrencen.