Skolehjem

Du har mulighed for at bo på skolen, mens du tager din uddannelse. Vores skolehjem er lokaliseret i Beder syd for Aarhus og har plads til omkring 300 elever og kursister. Her tilbyder vi et levende efter-skole-miljø med et godt sammenhold og kort afstand til Aarhus, strand og skov.

På skolehjemmet bor du på enkelt- eller dobbeltværelse. Nogle af værelserne har eget bad og toilet, og andre har fælles bad på gangen. Der er elevkøkkener til fri afbenyttelse, og der er gratis trådløst internet på alle værelserne.

Ansøg om værelse

Hent folder om skolehjemmet

Hvad kan man lave efter skole?

Vi tilbyder lektiecafé, hvor du kan få hjælp hos vagtlærerne.Derudover har skolen en fodboldbane, en multibane, et bordtennisrum, en gymnastiksal, en volleybane og et musikrum, som du frit kan bruge. Vi arrangerer også spilaftener og ture ud af huset. Skolehjemmet ligger også i cykel- eller gåafstand til skov og strand.

Hvad koster det at bo på skolehjem?

Prisen for kost og logi på skolehjemmet ligger mellem 500 og 550 kroner pr. uge. Elever under 18 år, der går på grundforløbet uden uddannelsesaftale betaler ikke for kost og logi. Elever med forsøgerpligt er også fritaget for betaling.

Betingelser

Elever, der søger optagelse på en uddannelse, hvor nærmeste uddannelsesinstitution ligger mere end fem kvarters transport fra bopælen, har ret til en skolehjemsplads. Elever, der vælger fagretningen "Landbrug og store maskiner" eller landbrugsuddannelsen, har ret til en skolehjemsplads uanset afstand fra hjem til skole.

På skolehjemmet møder du

Underviser i skovbrug

11-09-2019
Direktøren fejrer 25 års jubilæum
Peter L. Moesgaard fejrer i år sit 25 års jubilæum på JU Århus, som han efterhånden kender som sin egen bukselomme.
05-08-2019
Efterårskursus i Engelsk på F-niveau
I uge 44 og 45 kan du komme på et to-ugers kursus i Engelsk på F-niveau.
11-07-2019
JU SommerCamp: Fire dage sprængfyldt med oplevelser på landet
I uge 27 inviterede JU Århus for allerførste gang de 12-16 årige på JU SommerCamp, hvor de kunne opleve dyr, maskiner og natur helt tæt på.

Rundvisning i oktober
03-10-2019
Konference: Byens Planteliv
23-10-2019
Bliv opdateret på den nyeste viden om grønt liv i bymiljøer og oplev en række spændende oplægsholdere. Jordbrugets UddannelsesCenter Århus afholder igen i år 1-dags konferencen Byens Planteliv. Kom og oplev nogle af Danmarks førende eksperter på området og få ny viden om bl.a. byskove, kulturlandskaber, LAR-løsninger og insekter med gennemgående temaer som biodiversitet og bæredygtighed.
Fremvisning af svendeprøver
24-10-2019
Vores anlægsgartnere fremviser deres svendeprøver.
Rundvisning i november
05-11-2019