Skolehjem

Du har mulighed for at bo på skolen, mens du tager din uddannelse. Vores skolehjem er lokaliseret i Beder syd for Aarhus og har plads til omkring 300 elever og kursister. Her tilbyder vi et levende efter-skole-miljø med et godt sammenhold og kort afstand til Aarhus, strand og skov.

På skolehjemmet bor du på enkelt- eller dobbeltværelse. Nogle af værelserne har eget bad og toilet, og andre har fælles bad på gangen. Der er elevkøkkener til fri afbenyttelse, og der er gratis trådløst internet på alle værelserne.

Ansøg om værelse

Hent folder om skolehjemmet

Hvad kan man lave efter skole?

Vi tilbyder lektiecafé, hvor du kan få hjælp hos vagtlærerne.Derudover har skolen en fodboldbane, en multibane, et bordtennisrum, en gymnastiksal, en volleybane og et musikrum, som du frit kan bruge. Vi arrangerer også spilaftener og ture ud af huset. Skolehjemmet ligger også i cykel- eller gåafstand til skov og strand.

Hvad koster det at bo på skolehjem?

Prisen for kost og logi på skolehjemmet ligger mellem 500 og 550 kroner pr. uge. Elever under 18 år, der går på grundforløbet uden uddannelsesaftale betaler ikke for kost og logi. Elever med forsøgerpligt er også fritaget for betaling.

Betingelser

Elever, der søger optagelse på en uddannelse, hvor nærmeste uddannelsesinstitution ligger mere end fem kvarters transport fra bopælen, har ret til en skolehjemsplads. Elever, der vælger fagretningen "Landbrug og store maskiner" eller landbrugsuddannelsen, har ret til en skolehjemsplads uanset afstand fra hjem til skole.

På skolehjemmet møder du

Lilli Bach
"Mor Lilli"
Jeanett Mathiasen
Ledende rengøringsassistent
Peter Østergaard
Henning J. Ligaard
Brian Fisker
Landbrugsuddannelsen
Mette Buch
Haver til Maver
Max Frederiksen
Landbrugsuddannelsen

14-11-2018
Højt humør hos JMF'erne trods mudder op til begge ører
Det var mildest talt noget af en mudret omgang, da jordbrugsmaskinførerne fra Jordbrugets UddannelsesCenter Århus (JU) hele uge 44 trænede i grusgraven. Heldigvis kunne det ikke slå dem ud af kurs. Maskinerne blev selvfølgelig pænt beskidte, men de klarede gravearbejdet fuldstændig ubesværet.
26-10-2018
Nyudklækkede anlægsgartnere
D. 24. november kunne JU sige tillykke og sende 42 nyudlærte anlægsgartnere ud på jobmarkedet.
Internationalt
04-10-2018
JU-praktikanter klar til at udlandsophold
Så er vi klar til at sende et hold nye JU-elever ud i verden. Tak til Erasmus+ som har sponsoreret praktikopholdene.

Åben Skole
24-11-2018
Rundvisning i december
05-12-2018
JU SOMMERCAMP
02-07-2019
Du kan fx blive bedste venner med en ged, prøve at malke en ko, holde en slange, sove med dyrene, makke i vores store maskiner og endda testkøre dem, hvis du har traktorkørekort.