Skolehjem

Du har mulighed for at bo på skolen, mens du tager din uddannelse. Vores skolehjem er lokaliseret i Beder syd for Aarhus og har plads til omkring 300 elever og kursister. Her tilbyder vi et levende efter-skole-miljø med et godt sammenhold og kort afstand til Aarhus, strand og skov.

På skolehjemmet bor du på enkelt- eller dobbeltværelse. Nogle af værelserne har eget bad og toilet, og andre har fælles bad på gangen. Der er elevkøkkener til fri afbenyttelse, og der er gratis trådløst internet på alle værelserne.

Ansøg om værelse

Hent folder om skolehjemmet

Hvad kan man lave efter skole?

Vi tilbyder lektiecafé, hvor du kan få hjælp hos vagtlærerne.Derudover har skolen en fodboldbane, en multibane, et bordtennisrum, en gymnastiksal, en volleybane og et musikrum, som du frit kan bruge. Vi arrangerer også spilaftener og ture ud af huset. Skolehjemmet ligger også i cykel- eller gåafstand til skov og strand.

Hvad koster det at bo på skolehjem?

Prisen for kost og logi på skolehjemmet ligger mellem 500 og 550 kroner pr. uge. Elever under 18 år, der går på grundforløbet uden uddannelsesaftale betaler ikke for kost og logi. Elever med forsøgerpligt er også fritaget for betaling.

Betingelser

Elever, der søger optagelse på en uddannelse, hvor nærmeste uddannelsesinstitution ligger mere end fem kvarters transport fra bopælen, har ret til en skolehjemsplads. Elever, der vælger fagretningen "Landbrug og store maskiner" eller landbrugsuddannelsen, har ret til en skolehjemsplads uanset afstand fra hjem til skole.

På skolehjemmet møder du

Niels Ejnar Petersen
Underviser i skovbrug

05-11-2019
Jordbrugsmaskinfører-elever har fuldt fokus på entreprenørmaskiner under “De Gule Uger”
Traditionen tro deltog jordbrugsmaskinfører-eleverne fra JU Århus igen i år i de såkaldte “Gule Uger” i uge 43-44. Her var der fuldt fokus på entreprenørmaskiner; herunder maskinstyring, sikkerhed og afsætning. Den første uge var teoretisk og den anden praktisk.
23-10-2019
Anlægsgartnere har fået et svendebrev i hånden
32 anlægsgartnere dimitterede i dag fra JU Århus
14-10-2019
Elever på GF1 upcycler Domens udeområde
Under overskriften “Gro i Grus og Gus” har elever de sidste tre uger uger tre dage om ugen huseret på Domens udeområde på Århus Havn.

Binderiaften 2019
07-11-2019
Igen i år inviterer JU’s blomsterbindere til binderiaften. Du kan glæde dig til en aften fuld af inspiration.
Infoaften om agrarøkonomuddannelsen
12-11-2019
Kom og hør om lederuddannelsen, som har studiestart d. 3. februar 2020.
Åben Skole
30-11-2019
Kom og oplev vores grønne univers og bliv klogere på, om en grøn karriere er noget for dig.
Rundvisning i december
03-12-2019