Skolehjem

Du har mulighed for at bo på skolen, mens du tager din uddannelse. Vores skolehjem er lokaliseret i Beder syd for Aarhus og har plads til omkring 300 elever og kursister. Her tilbyder vi et levende efter-skole-miljø med et godt sammenhold og kort afstand til Aarhus, strand og skov.

På skolehjemmet bor du på enkelt- eller dobbeltværelse. Nogle af værelserne har eget bad og toilet, og andre har fælles bad på gangen. Der er elevkøkkener til fri afbenyttelse, og der er gratis trådløst internet på alle værelserne.

Ansøg om værelse

Hent folder om skolehjemmet

Hvad kan man lave efter skole?

Vi tilbyder lektiecafé, hvor du kan få hjælp hos vagtlærerne.Derudover har skolen en fodboldbane, en multibane, et bordtennisrum, en gymnastiksal, en volleybane og et musikrum, som du frit kan bruge. Vi arrangerer også spilaftener og ture ud af huset. Skolehjemmet ligger også i cykel- eller gåafstand til skov og strand.

Hvad koster det at bo på skolehjem?

Prisen for kost og logi på skolehjemmet ligger mellem 500 og 550 kroner pr. uge. Elever under 18 år, der går på grundforløbet uden uddannelsesaftale betaler ikke for kost og logi. Elever med forsøgerpligt er også fritaget for betaling.

Betingelser

Elever, der søger optagelse på en uddannelse, hvor nærmeste uddannelsesinstitution ligger mere end fem kvarters transport fra bopælen, har ret til en skolehjemsplads. Elever, der vælger fagretningen "Landbrug og store maskiner" eller landbrugsuddannelsen, har ret til en skolehjemsplads uanset afstand fra hjem til skole.

På skolehjemmet møder du

Niels Ejnar Petersen
Underviser i skovbrug

22-05-2019
Faglærte anlægsgartnere og stor medaljehøst
29 anlægsgartnere dimitterede i dag fra JU Århus.
22-03-2019
Jordbrugselever laver vild haveforvandling til boligprogram
20 elever fra JU Århus har lavet en vild haveforvandling på bare to dage for TV3-programmet Boligkøb i Blinde.
19-03-2019
Anlægsgartnerelever i intensiv træning til DM i Skills
Emil og Oliver repræsenterer JU Århus til dette års DM i Skills, som løber af stablen fra d. 4.-6. april i Næstved.

Åbent Hus 2019
23-05-2019
Oplev alle vores uddannelser på én gang.
Rundvisning i juni
04-06-2019
JU SOMMERCAMP 2019
02-07-2019
Du kan fx blive bedste venner med en ged, prøve at malke en ko, holde en slange, sove med dyrene, makke i vores store maskiner og endda testkøre dem, hvis du har traktorkørekort.