Deltagervilkår AMU
For at deltage i et AMU-kursus kræver det, at man har fast bopæl eller beskæftigelse i Danmark, samt at man kan følge undervisning på dansk. På kurserne kan der være fastsat faglige adgangsbetingelser for at give kursisterne fælles forudsætninger for at følge undervisningen. I det følgende tages forbehold for ændringer i gældende lovgivning.
Tilmelding
Tilmelding til AMU-kurser sker direkte på ju.dk eller på voksenuddannelse.dk. Ledige skal kontakte skolen for tilmelding.
Deltagerbetaling 2022
Undervisningsministeriet har fastsat en deltagerbetaling på 128,- pr. kursusdag. Det er dog en betingelse, at man ikke har en uddannelse på højere niveau end erhvervsuddannelse (lærlingeuddannelse). Ved højere uddannelsesniveau skal man betale den faktiske pris, som oplyses ved henvendelse til skolen.
Deltagerbetaling vil blive opkrævet via en faktura, der skal betales inden kursets begyndelse. Ved framelding senere end 8 dage før kursusstart refunderes deltagerbetaling ikke, dog fraregnes afmeldelsesgebyret.
Kursusgodtgørelse
Det er virksomhedens/kursistens ansvar at ansøge om VEU-godtgørelse digitalt på voksenuddannelse.dk. Ansøgningsfristen er senest 4 uger fra sidste kursusdag.
Kursister, som er i beskæftigelse eller selvstændige, kan under kurset få VEU-godtgørelse. Satsen pr. januar 2022 er 893,- pr. dag. Det er dog en betingelse, at man ikke har en uddannelse på højere niveau end erhvervsuddannelse (lærlingeuddannelse). Kursister, som ikke har brugt deres højere uddannelse inden for de seneste 5 år, kan også modtage VEU-godtgørelse.
Elever på uddannelsesaftale eller anden offentlig ydelse kan ikke modtage VEU-godtgørelse.
Ledige skal kontakte egen a-kasse vedrørende ret til 6 ugers jobrettet uddannelse.
VEU-godtgørelsen udbetales til max 10 uger pr. år.
Befordringsgodtgørelse
Befordringsgodtgørelse kan udbetales til kursisten eller til virksomheden, hvis denne udbetaler kørselsgodtgørelse eller stiller bil til rådighed. Befordringsgodtgørelse søges sammen med VEU-godtgørelsen.
Der ydes befordringsgodtgørelse for den del af den daglige skolevej, der overskrider 24 km. t/r mellem bopæl og uddannelsessted. Satsen i 2022 er 0,99 kr. pr. kilometer, bagatelgrænsen er 36,00 kr. der kan forekomme undtagelser.
Indkvartering og forplejning
For beskæftigede, selvstændige eller ledige med ret til 6 ugers selvvalgt kursus med mere end 120 km. samlet, daglig skolevej (korteste rute iflg. Krak), vil der normalt være mulighed for indkvartering på skolen. Ønske om indkvartering oplyses ved tilmelding.
Det er en forudsætning for indkvartering, at man ikke har en uddannelse på højere niveau en erhvervsuddannelse (lærlingeuddannelse), eller at højere uddannelse ikke er brugt inden for de seneste 5 år.
Tilskuddet til kost og logi er i 2022 550,- pr. døgn. Dette tilskud dækker, hvis skolen har plads. Har skolen ikke plads, skal man selv finde overnatning. Her dækkes udgifter op til 550,- pr. døgn mod dokumentation.
Kost kan kun gives i forbindelse med indkvartering. Der er mulighed for at tilkøbe kost for 140,- pr. dag eller for at købe mad i skolens kantine efter gældende priser.
Pris for indkvartering
Pris for kost og logi er i 2022 550 kr. pr. døgn:
- 330 kr. pr. nat for logi
- 220 kr. pr. dag for fuld forplejning
Framelding
Framelding skal ske skriftligt og er gældende fra den dag, skolen modtager frameldingen.
Gebyr ved udeblivelse eller framelding
Ved en tilmeldt deltagers udeblivelse fra uddannelsens første dag betaler arbejdsgiveren eller den selvstændigt erhvervsdrivende 2.500,- for uddannelser med en vejledende varighed på til og med 37 lektioner. Gebyret for uddannelser med en vejledende varighed på mere end 37 lektioner er 3,500,-.
Ved en tilmeldt deltagers framelding senere end en uge før uddannelsens første dag betaler arbejdsgiver eller den selvstændigt erhvervsdrivende 1.500,- for uddannelser med en vejledende varighed på til og med 37 lektioner. Gebyret for uddannelser med en vejledende varighed på mere end 37 lektioner er 2.500,-.
Dokumenterer arbejdsgiveren eller den selvstændigt erhvervsdrivende, at udeblivelse eller framelding skyldes lovligt frafald, fritages denne for betaling. Såfremt arbejdsgiver eller selvstændigt erhvervsdrivende erstatter en udebleven eller frameldt deltager med en anden deltager, skal arbejdsgiver eller den selvstændigt erhvervsdrivende ikke betale for udeblivelsen eller frameldingen. Det samme gælder, hvis uddannelsen eller enkeltfaget aflyses på institutionens foranledning, medmindre institutionen aflyser på grund af udeblivelse på første undervisningsdag.
Kursusbevis/prøve
Det fleste kurser afsluttes med en prøve, det kan være en praktisk prøve eller en skriftlig prøve
Er kurset bestået sendes kursusbeviset til egen e-Boks.
Aflysning
Jordbrugets UddannelsesCenter Århus forbeholder sig ret til at aflyse kurser ved for eksempel for få tilmeldinger. Aflysning eller ændrede startdatoer for kurser meddeles kursisten mindst 14 dage inden kursusstart.
Persondatapolitik
Når du tilmelder dig et AMU-kursus, accepterer du samtidig vores persondatapolitik.
Her finder du persondatapolitikken.