• Nyheder >
  • Elever på GF1 upcycler Domens udeområde

Elever på GF1 upcycler Domens udeområde

14-10-2019

Under overskriften “Gro i Grus og Gus” har elever fra JU Århus de sidste tre uger, tre dage om ugen huseret på Domens udeområde på Århus Havn. Her har de som en del af deres undervisningsforløb på Grundforløb 1 haft til opgave at gøre området mere indbydende og brugbart. 

 

Fire grupper havde hver især fået tildelt et areal, som de selv skulle udtænke en plan for. Efterfølgende har de skullet realisere deres planer og arbejde med arealerne, hvor de blandt andet har lagt fliser, malet, renoveret træværk, lavet beplantning osv. Alt sammen lavet ud fra genbrugsmaterialer og elementer, som allerede var at finde på havnen. De eneste indkøb, der er blevet gjort er lidt maling og træbehandling. Så det har altså stillet store krav til elevernes kreative evner, men de har opnået nogle flotte resultater, som passer perfekt til Domens øvrige udtryk.

Underviser Christian Næsborg, som har stået for forløbet, er imponeret over elevernes indsats og ildhu:
“De har virkelig taget opgaven til sig og givet sig fuldt ud. Det giver en ny dimension at komme ud af vores sædvanlige rammer – og ikke mindst, at deres projekter rent faktisk kommer til at leve ude i den virkelige verden.”

Elev Mathias Kejser, som har valgt anlægsgartneruddannelsen som karrierevej, siger: “Det har været et sjovt og anderledes projekt at være en del af. Vi har fået meget ud af stort set ingenting, og det har stillet store krav til samarbejdet i gruppen, men vi har heldigvis været enige om langt det meste”. 


Projektet blev officielt afsluttet og indviet fredag d. 11. oktober, hvor Domen og eleverne inviterede offentligheden til at komme og opleve slutresultaterne, og hvor eleverne tog dem med på en guidet tur og fortalte om deres tanker og idéer bag.

Fotos: Gert Medom

Flere nyheder

Internationalt
22-11-2023
1. og 2. præmie for bedste historie og film om oplæringsophold i udlandet
D. 22. november var to gartnerelever fra JU til præmieoverrækkelse i København. De havde nemlig vundet henholdsvis 1. og 2. præmien i to forskellige kategorier i årets OPU-konkurrence.
Uddannelser
10-11-2023
Få to uddannelser i én med en grøn EUX
Vi udbyder nu en fuld EUX på gartner- og anlægsgartner-uddannelserne med start fra sommeren 2024.
Uddannelser
08-11-2023
JMF-elever zoomer ind på gule maskiner
De Gule Uger er et af højdepunkterne uddannelsen for mange af eleverne, da de får lov at arbejde med de store entreprenørmaskiner i grusgraven i en hel uge.