Casper og Anton modtager "Medallion for Excellence" til EuroSkills LÆS MERE
  • Nyheder >
  • Elever på GF1 upcycler Domens udeområde

Elever på GF1 upcycler Domens udeområde

14-10-2019

Under overskriften “Gro i Grus og Gus” har elever fra JU Århus de sidste tre uger, tre dage om ugen huseret på Domens udeområde på Århus Havn. Her har de som en del af deres undervisningsforløb på Grundforløb 1 haft til opgave at gøre området mere indbydende og brugbart. 

 

Fire grupper havde hver især fået tildelt et areal, som de selv skulle udtænke en plan for. Efterfølgende har de skullet realisere deres planer og arbejde med arealerne, hvor de blandt andet har lagt fliser, malet, renoveret træværk, lavet beplantning osv. Alt sammen lavet ud fra genbrugsmaterialer og elementer, som allerede var at finde på havnen. De eneste indkøb, der er blevet gjort er lidt maling og træbehandling. Så det har altså stillet store krav til elevernes kreative evner, men de har opnået nogle flotte resultater, som passer perfekt til Domens øvrige udtryk.

Underviser Christian Næsborg, som har stået for forløbet, er imponeret over elevernes indsats og ildhu:
“De har virkelig taget opgaven til sig og givet sig fuldt ud. Det giver en ny dimension at komme ud af vores sædvanlige rammer – og ikke mindst, at deres projekter rent faktisk kommer til at leve ude i den virkelige verden.”

Elev Mathias Kejser, som har valgt anlægsgartneruddannelsen som karrierevej, siger: “Det har været et sjovt og anderledes projekt at være en del af. Vi har fået meget ud af stort set ingenting, og det har stillet store krav til samarbejdet i gruppen, men vi har heldigvis været enige om langt det meste”. 


Projektet blev officielt afsluttet og indviet fredag d. 11. oktober, hvor Domen og eleverne inviterede offentligheden til at komme og opleve slutresultaterne, og hvor eleverne tog dem med på en guidet tur og fortalte om deres tanker og idéer bag.

Fotos: Gert Medom

Flere nyheder

Navne
11-09-2023
Casper og Anton modtager "Medallion for Excellence" til EuroSkills
De landede på en flot 6. plads ud af de i alt 12 hold og modtog en såkaldt "Medallion for Excellence".
Navne
30-08-2023
Anton og Casper kæmper om guldet til EuroSkills
De to konkurrencedeltagere er klar til at forsvare Danmark i anlægsgartnerkategorien, når europamesterskabet for elever på erhvervsuddannelser og unge håndværkere løber af stablen i starten af september.
Internationalt
01-08-2023
JU modtager udmærkelsescertifikat fra Erasmus+
Vi har fået et etableret et stærkt internationalt netværk og en fast procedure for at sende elever og medarbejdere på ophold i udlandet. Som den eneste danske skole har vi fået et udmærkelsesbevis for vores store internationale indsats.