Vores talentfulde anlægsgartnerelever, Magnus og Nikolaj, har vundet DM i Skills🥇 LÆS MERE
  • Nyheder >
  • Elever på GF1 upcycler Domens udeområde

Elever på GF1 upcycler Domens udeområde

14-10-2019

Under overskriften “Gro i Grus og Gus” har elever fra JU Århus de sidste tre uger, tre dage om ugen huseret på Domens udeområde på Århus Havn. Her har de som en del af deres undervisningsforløb på Grundforløb 1 haft til opgave at gøre området mere indbydende og brugbart. 

 

Fire grupper havde hver især fået tildelt et areal, som de selv skulle udtænke en plan for. Efterfølgende har de skullet realisere deres planer og arbejde med arealerne, hvor de blandt andet har lagt fliser, malet, renoveret træværk, lavet beplantning osv. Alt sammen lavet ud fra genbrugsmaterialer og elementer, som allerede var at finde på havnen. De eneste indkøb, der er blevet gjort er lidt maling og træbehandling. Så det har altså stillet store krav til elevernes kreative evner, men de har opnået nogle flotte resultater, som passer perfekt til Domens øvrige udtryk.

Underviser Christian Næsborg, som har stået for forløbet, er imponeret over elevernes indsats og ildhu:
“De har virkelig taget opgaven til sig og givet sig fuldt ud. Det giver en ny dimension at komme ud af vores sædvanlige rammer – og ikke mindst, at deres projekter rent faktisk kommer til at leve ude i den virkelige verden.”

Elev Mathias Kejser, som har valgt anlægsgartneruddannelsen som karrierevej, siger: “Det har været et sjovt og anderledes projekt at være en del af. Vi har fået meget ud af stort set ingenting, og det har stillet store krav til samarbejdet i gruppen, men vi har heldigvis været enige om langt det meste”. 


Projektet blev officielt afsluttet og indviet fredag d. 11. oktober, hvor Domen og eleverne inviterede offentligheden til at komme og opleve slutresultaterne, og hvor eleverne tog dem med på en guidet tur og fortalte om deres tanker og idéer bag.

Fotos: Gert Medom

Flere nyheder

Navne
22-04-2024
Magnus og Nikolaj har vundet DM i Skills
De to nye danmarksmestre Magnus Franch Hald og Nikolaj Dalsgaard Bohfeldt, gav den alt, hvad de havde. De leverede et imponerende stykke håndværk med deres haveanlæg.
Navne
10-04-2024
Magnus og Nikolaj skal kæmpe om at blive Danmarks bedste anlægsgartnere
De to elever har har netop afsluttet to ugers intensiv træning på skolen, hvor har de øvet teknikker, finesser, hurtighed og samarbejdsevner ned til mindste detalje.
Navne
01-03-2024
Tillykke til 21 nye faglærte jordbrugsmaskinførere
Torsdag d. 29. februar 2024 fejrede vi vores nylærte jordbrugsmaskinførere med en dimissionshøjtidelighed.