JU Århus udpeget som værtsskole for nyt grønt videnscenter🌱🤓♻️🧑‍💻 LÆS MERE ☀️ Skolen holder sommerferielukket i uge 28-29-30. Du har mulighed for at tilmelde dig en uddannelse med studiestart til august helt frem til d. 28. juli 2024 ☀️
  • Nyheder >
  • Elever på GF1 upcycler Domens udeområde

Elever på GF1 upcycler Domens udeområde

14-10-2019

Under overskriften “Gro i Grus og Gus” har elever fra JU Århus de sidste tre uger, tre dage om ugen huseret på Domens udeområde på Århus Havn. Her har de som en del af deres undervisningsforløb på Grundforløb 1 haft til opgave at gøre området mere indbydende og brugbart. 

 

Fire grupper havde hver især fået tildelt et areal, som de selv skulle udtænke en plan for. Efterfølgende har de skullet realisere deres planer og arbejde med arealerne, hvor de blandt andet har lagt fliser, malet, renoveret træværk, lavet beplantning osv. Alt sammen lavet ud fra genbrugsmaterialer og elementer, som allerede var at finde på havnen. De eneste indkøb, der er blevet gjort er lidt maling og træbehandling. Så det har altså stillet store krav til elevernes kreative evner, men de har opnået nogle flotte resultater, som passer perfekt til Domens øvrige udtryk.

Underviser Christian Næsborg, som har stået for forløbet, er imponeret over elevernes indsats og ildhu:
“De har virkelig taget opgaven til sig og givet sig fuldt ud. Det giver en ny dimension at komme ud af vores sædvanlige rammer – og ikke mindst, at deres projekter rent faktisk kommer til at leve ude i den virkelige verden.”

Elev Mathias Kejser, som har valgt anlægsgartneruddannelsen som karrierevej, siger: “Det har været et sjovt og anderledes projekt at være en del af. Vi har fået meget ud af stort set ingenting, og det har stillet store krav til samarbejdet i gruppen, men vi har heldigvis været enige om langt det meste”. 


Projektet blev officielt afsluttet og indviet fredag d. 11. oktober, hvor Domen og eleverne inviterede offentligheden til at komme og opleve slutresultaterne, og hvor eleverne tog dem med på en guidet tur og fortalte om deres tanker og idéer bag.

Fotos: Gert Medom

Flere nyheder

Internationalt
05-07-2024
37,5 mio. kr. til klimasmart handlekraft på europæiske landbrugsuddannelser
Projektet, som er kaldet EVECSA, inkluderer 22 partnere fra 6 lande. Aarhus Universitet og Food & Bio Cluster Denmark er også med som stærke partnere fra Danmark. Indtil 2027 vil projektet skabe et EU-dækkende bæredygtigt netværk for alle interessenter og støtte overgangen til klimasmart landbrug
Internationalt
04-07-2024
Ny videopodcast om Augmented Reality i undervisningen
I podcasten blev teknologiens fremtid diskuteret, samt hvordan vi kan implementere den i vores didaktiske udviklingsmetoder.
Uddannelser
01-07-2024
HOP-IN: 7. klasser prøver kræfter med erhvervsuddannelserne
For nylig havde vi besøg af 11 x 7. klasser svarende til i alt ca. 260 elever fra Odder Kommune. De deltog i HOP-IN workshops på vores to afdelinger i Beder og Mårslet.