JU Århus udpeget som værtsskole for nyt grønt videnscenter🌱🤓♻️🧑‍💻 LÆS MERE ☀️ Skolen holder sommerferielukket i uge 28-29-30. Du har mulighed for at tilmelde dig en uddannelse med studiestart til august helt frem til d. 28. juli 2024 ☀️

Cecilies oplevelser som gartner i Portugal

Jeg hedder Cecilie, og jeg er lige nu i oplæring i Portugal. Her har jeg arbejdet på tre forskellige økologiske gårde, som alle er ejet af min chef Fátima Torres.

På gården i Algarve, som ligger i syd Portugal, har jeg hovedsageligt været med til at høste frugter og grøntsager som fx. jordbær, klementiner og avocadoer. De blev efterfølgende solgt til enten privat personer, forretninger eller på markeder.

Jeg bor på gården der ligger i Alentejo, som er beliggende midt i Portugal. Her bor jeg sammen med Fátima. Gården er helt ny og stadig i opstarts fasen. Gården har stået tom i over 20 år, så jeg har bl.a. været med til at rydde krat for at gøre plads til bede og marker, lægge rør til vandingssystemer, planlægge fremtidige plantage med fersken- og alfarroba (Johannesbrød) og også grøntsagsproduktion. Derudover har jeg været med til at beskære både vindrueplanter og oliventræer, som allerede var på gården. Af Fátima har jeg også lært en masse om frøsamling af forskellige frugter og grøntsager.

På en kastanjegård helt oppe i Nordportugal har jeg været med til starte en ny æbletræsplantage med 2500 æbletræer af forskellige sorter. Her har jeg blandt andet været med til at høste kastanjer i efteråret, bygge hegn og vandingssystemer til æbletræerne.

Hvad har jeg fået ud af mit ophold?

Alt i alt har jeg været med til en masse forskellige ting, mens jeg har været her, og jeg har fået en masse indblik i hvilke tanker, man skal gøre sig, når man starter noget nyt op. Det er absolut en fantastisk oplevelse at være i oplæring her i Portugal. Jeg kan klart anbefale til alle som overvejer det, at man prøve at komme oplæring i et andet land. Dette giver en mulighed for at opleve nye kulturer, møde nye mennesker og for at arbejde med nogle anderledes problemstillinger end dem vi møder i Danmark til hverdag.