☀️ Glæd dig til en festdag, når vi holder Åbent Hus i Beder torsdag d. 30. maj fra kl. 14-20 ☀️ LÆS MERE

Hvad er EUV? 

EUV er erhvervsuddannelse for voksne, der er fyldt 25 år. En EUV sammensættes som et individuelt forløb på baggrund af din tidligere erfaring og uddannelse. En almindelig erhvervsuddannelse for unge (EUD) omfatter et grundforløb, der foregår på skolen samt et hovedforløb, der veksler mellem skoleophold og oplæringsperioder. En EUV er som hovedregel opbygget på samme måde, men vil ofte være kortere end en almindelig erhvervsuddannelse. 

Når du søger optagelse på EUV, skal du have foretaget en RKV (realkompetencevurdering). Ved realkompetencevurderingen vurderer skolen din baggrund ud fra objektive kriterier.

Afhængigt af din baggrund skal du gennemføre EUV ud fra en af disse 3 modeller. 

 

EUV1 

Når du har mindst to års relevant erhvervserfaring, skal EUV gennemføres uden grundforløb og evt. uden oplæringsperioder. 

 

EUV2 

Hvis du har erhvervserfaring af mindre end to års varighed eller har forudgående uddannelse, skal du gennemføre hele eller dele af grundforløbets 2. del. Du vil kunne få afkortet dele af hovedforløbet samt oplæringstiden. 

 

EUV3 

Hvis du ikke har relevant erhvervserfaring eller forudgående uddannelse, skal du gennemføre et uddannelsesforløb, der i omfang og varighed svarer til en erhvervsuddannelse for unge (EUD). 

 

Adgangskrav 

For at blive optaget på et EUV-forløb skal du have foretaget en realkompetencevurdering (RKV). Her vil vi vurdere dine samlede kompetencer i forhold til den uddannelse, du søger ind på, og fastlægger på den baggrund dit konkrete uddannelsesforløb.  

Når skolen tilrettelægger dit individuelle EUV-forløb tæller følgende med: 

  • Relevant erhvervsfaring som ufaglært i en virksomhed
  • Gennemførte AMU-kurser
  • Tidligere erhvervsuddannelseeller anden uddannelse 
  • Gymnasiale uddannelser  

Det er uddannelsesstedet, der ud fra objektive kriterier vurderer, om din arbejdserfaring og uddannelse er relevant og dermed om - og i hvilket omfang - du kan få afkortet din uddannelse. 

 

Optagelse og tilmelding til EUV 

Du skal søge optagelse på den ønskede uddannelse via optagelse.dk. Hvis du har brug for yderligere information, kan du kontakte en af vores studievejledere. 

Martin Precht Nielsen.jpg
Martin Precht Nielsen
Studievejleder og faglærer
Vejleder i uddannelserne Landmand, Jordbrugsmaskinfører og Dyrepasser
Mette.jpg
Mette Christensen
Studievejleder og faglærer
Vejleder i uddannelserne Gartner, Anlægsgartner og Skov- og naturtekniker
Torben-Ribergaard.jpg
Torben Ribergaard
Studievejleder og faglærer
Vejleder i uddannelserne Anlægsgartner, Gartner og Skov- og naturtekniker
Berit-Kaarup-Mikkelsen.JPG
Berit Kaarup Mikkelsen
Studievejleder og faglærer
Vejleder i uddannelserne Landmand, Jordbrugsmaskinfører og Dyrepasser