☀️ Glæd dig til en festdag, når vi holder Åbent Hus i Beder torsdag d. 30. maj fra kl. 14-20 ☀️ LÆS MERE

Realkompetencevurdering - RKV 

 

Hvad er en RKV? 

En realkompetencevurdering er en systematisk og grundig gennemgang af dine kompetencer, dvs. de færdigheder og den viden, du har med fra tidligere uddannelse, jobs mm.  

Hvis du er fyldt 25 år og ønsker at begynde på en erhvervsuddannelse, skal du optages efter reglerne for erhvervsuddannelse for voksne, EUV. I en EUV bygges der videre på din tidligere erfaring og uddannelse. Derfor skal du inden eller i forbindelse med optagelsen have foretaget en realkompetencevurdering. Afhængigt af din baggrund kan du evt. få afkortet din uddannelsestid.  

 

Hvad koster en RKV? 

En RKV koster ikke noget for dig. Bemærk dog, at du skal have et betalingstilsagn fra dit jobcenter, hvis du er ledig. Læs mere nedenfor.

 

Hvordan tilmelder man sig en RKV? 

Hvis du allerede er helt sikker på, at du vil søge optagelse på en bestemt erhvervsuddannelse, kan du tilmelde dig via optagelse.dk. Så bliver du automatisk tilmeldt realkompetencevurderingen, som bliver gennemført som det første, inden du begynder på uddannelsen. 

Du kan også vælge at få foretaget en realkompetencevurdering, inden du søger optagelse på en EUV.  Du kan så vente med at tilmelde dig uddannelsen, til du kender resultatet af din RKV. 

Hvis du er i arbejde, kan du tilmelde dig en RKV ved at kontakte en af skolens studievejledere enten på telefon eller mail. Se deres kontaktoplysninger nederst på siden.

Hvis du er ledig og tilmeldt et jobcenter, kan du ikke selv tilmelde dig en RKV. I stedet skal du kontakte jobcentret og bede dem bevillige et betalingstilsagn til RKV. 

 

Når du bliver indkaldt til en RKV 

Når du bliver indkaldt til din RKV bedes du medbringe: 

  • Et udførligt CV. I CV’et skal du notere alle dine uddannelser og kurser samt din erhvervserfaring. Det er en fordel, hvis du for hvert ansættelsesforhold kan beskrive arbejdsopgaver og ansvarsområder

  • Dine uddannelses- og kursusbeviser

Når din realkompetencevurdering er foretaget, vil der blive udarbejdet en såkaldt EUV-uddannelsesplan for den uddannelse, du ønsker.

  

Studievejledning 

Har du brug for mere information om realkompetencevurdering eller erhvervsuddannelse for voksne, er du velkommen til at kontakte en af vores studievejledere.

Martin Precht Nielsen.jpg
Martin Precht Nielsen
Studievejleder og faglærer
Vejleder i uddannelserne Landmand, Jordbrugsmaskinfører og Dyrepasser
Mette.jpg
Mette Christensen
Studievejleder og faglærer
Vejleder i uddannelserne Gartner, Anlægsgartner og Skov- og naturtekniker
Torben-Ribergaard.jpg
Torben Ribergaard
Studievejleder og faglærer
Vejleder i uddannelserne Anlægsgartner, Gartner og Skov- og naturtekniker
Berit-Kaarup-Mikkelsen.JPG
Berit Kaarup Mikkelsen
Studievejleder og faglærer
Vejleder i uddannelserne Landmand, Jordbrugsmaskinfører og Dyrepasser