Vores talentfulde anlægsgartnerelever, Magnus og Nikolaj, har vundet DM i Skills🥇 LÆS MERE
  • Nyheder >
  • Ekstra chance for drømmeuddannelsen

Ekstra chance for drømmeuddannelsen

15-04-2018

Som den eneste erhvervsskole i landet giver Jordbrugets UddannelsesCenter Århus nu unge en ekstra chance for at lande en plads på drømmeuddannelsen. En ny forsøgsordning giver elever, der gerne vil være dyrepasser eller skov- og naturtekniker, 15 ekstra uger til at sikre sig den afgørende praktikplads.

Hvis du ikke har en praktikplads, kan du ikke blive skov- og naturtekniker. Sådan lød meldingen fra undervisningsministeriet, da de sidste år valgte at dimensionere en række erhvervsuddannelser, heriblandt uddannelserne dyrepasser og skov- og naturtekniker.

På JU Århus, hvor man kan tage grundforløbet til dyrepasser og skov- og naturtekniker, åbner man nu op for, at et antal unge alligevel kan begynde på uddannelsen uden en praktikplads på hånden. Det sker med en forsøgsordning, hvor de unge får 15 uger fra studiestart til at finde den afgørende praktikplads og dermed sikre deres fortsatte uddannelse.

"Eleverne kan få en bedre fornemmelse af de brancher, de gerne vil uddanne sig til, og de får måske øje på nogle andre veje ind i deres drømmejob, når de er på skolen."

- Det er en svær men ikke umulig opgave at finde en virksomhed, der vil tage skovbrugs- og dyrepasserelever i praktik. Derfor er vi glade for at kunne give eleverne den her ekstra chance for at opfylde adgangskravet, siger uddannelsesleder Lotte Skjærbæk, der tror på, at eleverne kan hente ekstra støtte til praktikpladssøgningen, når de først er på skolen.

- Eleverne kan få en bedre fornemmelse af de brancher, de gerne vil uddanne sig til, og de får måske øje på nogle andre veje ind i deres drømmejob, når de er på skolen og snakker med andre unge, studievejledere og undervisere i det daglige, siger Lotte Skjærbæk.

Forsøgsordningen, der løber i tre år, begynder med studiestart i august 2018. Lykkes det ikke at finde en praktikplads, inden de 15 uger er gået, kan eleverne vælge at afslutte grundforløbet på en af skolens andre uddannelser og dermed stadig få et grundforløbsbevis.

 

Fakta om forsøgsordningen

  • Jordbrugets Uddannelsescenter er den eneste erhvervsskole i landet, der tilbyder forsøgsordningen efter denne model

  • Lykkes det ikke at finde en praktikplads, i løbet af 15 uger, kan man afslutte grundforløbet på en af skolens andre uddannelser

  • Dyrepassere kan afslutte grundforløbet på landmandsuddannelsen

  • Skov- og naturteknikere kan afslutte grundforløbet på anlægsgartneruddannelsen

  • For mere information om forsøgsordningen kontakt skolens studievejledning på telefon 87475700.

Flere nyheder

Navne
22-04-2024
Magnus og Nikolaj har vundet DM i Skills
De to nye danmarksmestre Magnus Franch Hald og Nikolaj Dalsgaard Bohfeldt, gav den alt, hvad de havde. De leverede et imponerende stykke håndværk med deres haveanlæg.
Navne
10-04-2024
Magnus og Nikolaj skal kæmpe om at blive Danmarks bedste anlægsgartnere
De to elever har har netop afsluttet to ugers intensiv træning på skolen, hvor har de øvet teknikker, finesser, hurtighed og samarbejdsevner ned til mindste detalje.
Navne
01-03-2024
Tillykke til 21 nye faglærte jordbrugsmaskinførere
Torsdag d. 29. februar 2024 fejrede vi vores nylærte jordbrugsmaskinførere med en dimissionshøjtidelighed.