Vores talentfulde anlægsgartnerelever, Magnus og Nikolaj, har vundet DM i Skills🥇 LÆS MERE
  • Nyheder >
  • Ny mulighed for unge uddannelsessøgende

Ny mulighed for unge uddannelsessøgende

16-04-2018

En ny forsøgsordning på Jordbrugets Uddannelsescenter åbner muligheder for de helt unge, uafklarede uddannelsessøgende. Til august kan man nemlig begynde på grundforløb 1, selvom det er mere end et år efter, man blev færdig med folkeskolen.

Normalt kan man kun blive optaget på erhvervsuddannelsernes grundforløb 1 (GF1), hvis det er mindre end et år siden, man afsluttede folkeskolens 9. eller 10. klasse.

I år kører Jordbrugets Uddannelsescenter et forsøg med udvidet adgang til GF1, der betyder, at skolen har mulighed for at optage et antal elever på GF1, selvom det er op til 2 år siden, de har afsluttet folkeskolens 9. eller 10. klasse.

"Vi håber, at vi med forsøget kan præsentere flere unge for erhvervsuddannelserne, styrke dem fagligt og personligt og dermed hjælpe med at afklare deres uddannelsesvalg."

Målgruppen for forsøget er unge, der er uafklarede i deres uddannelsesvalg og har brug for at styrke deres forudsætninger for at gennemføre grundforløbet og indgå uddannelsesaftaler med praktiksteder.

- Vi håber, at vi med forsøget kan præsentere flere unge for erhvervsuddannelserne, styrke dem fagligt og personligt og dermed hjælpe med at afklare deres uddannelsesvalg, siger uddannelsesleder Lotte Skjærbæk, der er glad for at kunne tilbyde forsøgsordningen.

Den udvidede adgang til grundforløb 1 er indtil videre kun gældende i 2018, hvor der er holdstart i august måned.

Vil du vide mere om muligheden for udvidet optagelse på grundforløb 1, kan du kontakte studievejledningen på Jordbrugets Uddannelsescenter på telefon 8747 5700.

Flere nyheder

Navne
22-04-2024
Magnus og Nikolaj har vundet DM i Skills
De to nye danmarksmestre Magnus Franch Hald og Nikolaj Dalsgaard Bohfeldt, gav den alt, hvad de havde. De leverede et imponerende stykke håndværk med deres haveanlæg.
Navne
10-04-2024
Magnus og Nikolaj skal kæmpe om at blive Danmarks bedste anlægsgartnere
De to elever har har netop afsluttet to ugers intensiv træning på skolen, hvor har de øvet teknikker, finesser, hurtighed og samarbejdsevner ned til mindste detalje.
Navne
01-03-2024
Tillykke til 21 nye faglærte jordbrugsmaskinførere
Torsdag d. 29. februar 2024 fejrede vi vores nylærte jordbrugsmaskinførere med en dimissionshøjtidelighed.