Det kribler i køleskabet

Vi bliver flere og flere mennesker på jorden, og det betyder, at der skal produceres mere mad. Produktionen af især kød kræver meget plads og belaster miljøet. Derfor er det nødvendigt at tænke i nye baner, hvis der skal blive ved med at være mad nok til alle, og vi samtidig gerne vil værne om jordens ressourcer.

Insekter er blandt fremtidens bud på sunde og bæredygtige fødevarer. Insekter smager godt. De er rige på proteiner og sunde fedtstoffer, og opdræt af insekter er miljøvenligt og kræver et minimum af ressourcer. Insekter har derfor et stort potentiale som en fast del af vores fødevarer, og udviklingen omkring brugen af insekter går rigtig stærkt.

 

BOOK DIT BESØG PÅ NATURSKOLEN HER!

Målgruppe

Undervisningsforløbet kan tilpasses alle klassetrin.

Relevante fag

  • Natur/teknologi
  • Samfundsfag
  • Biologi
  • Geografi

Pris

Undervisningsforløbet koster 1.500,-. der er mulighed for tilskud i Aarhus Kommune.

Forløbets indhold

Dagen begynder med et spændende oplæg og en god debat om klodens befolkningstilvækst, ressourcer og fødevareproduktion. I lærer, hvordan insekters livscyklus er, hvordan insekter lever, og hvordan man kan dyrke forskellige insekter til fødevarer. Vi slutter dagen med at tilberede knasende og saftige smagsprøver på melorme, græshopper og andre sprødristede lækkerier.

Vil du gerne vide mere om Naturskolen?

Michael Sejer-ny.JPG
Michael Sejer
Erhvervskonsulent

Nyheder

Uddannelser
23-09-2020
Fremtidens landmand
Uddannelser

Begivenheder

JU SOMMERCAMP 2021
25-08-2020
Du kan fx blive bedste venner med en ged, prøve at malke en ko, holde en slange, sove med dyrene, makke i vores store maskiner og endda testkøre dem, hvis du har traktorkørekort.
Rundvisning i Beder oktober 2020
01-10-2020
Har du lyst til at besøge vores skole?
Rundvisning på Bredballegård november 2020
03-11-2020
Har du lyst til at besøge vores skole?
Åben Skole 2020
28-11-2020
Kom og oplev vores grønne univers og bliv klogere på, om en grøn karriere er noget for dig.