Det kribler i køleskabet
Vi bliver flere og flere mennesker på jorden, og det betyder, at der skal produceres mere mad. Produktionen af især kød kræver meget plads og belaster miljøet. Derfor er det nødvendigt at tænke i nye baner, hvis der skal blive ved med at være mad nok til alle, og vi samtidig gerne vil værne om jordens ressourcer.
Insekter er blandt fremtidens bud på sunde og bæredygtige fødevarer. Insekter smager godt. De er rige på proteiner og sunde fedtstoffer, og opdræt af insekter er miljøvenligt og kræver et minimum af ressourcer. Insekter har derfor et stort potentiale som en fast del af vores fødevarer, og udviklingen omkring brugen af insekter går rigtig stærkt.
Målgruppe
Undervisningsforløbet kan tilpasses alle klassetrin.
Relevante fag
- Natur/teknologi
- Samfundsfag
- Biologi
- Geografi
Pris
Undervisningsforløbet koster 1.500,-. der er mulighed for tilskud i Aarhus Kommune.
Forløbets indhold
Dagen begynder med et spændende oplæg og en god debat om klodens befolkningstilvækst, ressourcer og fødevareproduktion. I lærer, hvordan insekters livscyklus er, hvordan insekter lever, og hvordan man kan dyrke forskellige insekter til fødevarer. Vi slutter dagen med at tilberede knasende og saftige smagsprøver på melorme, græshopper og andre sprødristede lækkerier.
Vil du gerne vide mere om Naturskolen?
